Amsterdam,
15
april
2019
|
16:17
Europe/Amsterdam

HEINEKEN huurt 5.500 m² in nieuwbouwcomplex Lorentz te Leiden

HEINEKEN Nederland gaat een volledig kantoorgebouw van circa 5.500 m² inclusief plintfunctie huren aan het Stationsplein in Leiden. Het gebouw is onderdeel van het nieuwbouwcomplex Lorentz en ligt pal tegenover het Centraal Station en aan de Duurzaamste Kilometer van Nederland. HEINEKEN heeft hiervoor een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Achmea Dutch Value Added Developments Partnership.

Lorentz is een nieuwbouwproject en wordt eind dit jaar opgeleverd. Het is een groot, gemixt complex met ruimte voor kantoren, appartementen, retail en horeca. De nationale commerciële organisatie van HEINEKEN voor het bier- en cidermerk, zal naar verwachting begin 2020 haar intrek nemen en doet dit om dichterbij haar klanten en de consumenten te werken. Vanaf dat jaar wordt de huidige Nederlandse organisatie ondergebracht in drie zelfstandige werkmaatschappijen, wat ook de reden is voor de verhuizing.

Als echte eyecatcher wordt op de begane grond een Brewpub gerealiseerd. Hier kan iedereen terecht en kan HEINEKEN haar nieuwste innovaties testen. De pub krijgt een aparte bestemming in het gebied en is tevens een mooie aanvulling op de kantoorfunctie. Ook wordt hiermee een mooie aanvulling geboden op de levendigheid in het stationsgebied.

Het toekomstige kantoor sluit naadloos aan bij het merk,” vertelt Pascal Gilet, Algemeen Directeur van HEINEKEN. “Daarnaast is de locatie erg gunstig; goed bereikbaar en dicht bij zowel de klant als de consument.”

Naast deze intensieve samenwerking met HEINEKEN voor de aanhuur, gaat CBRE ook het projectmanagement en het interieurdesign voor deze locatie verzorgen. “We zijn trots op deze partnering met HEINEKEN,” vindt Hank Noordhuis van CBRE. “Dit sluit goed aan op het project dat we al uitvoeren voor HEINEKEN Global Supply Chain & Global Procurement op Schiphol.”

De verhuurder werd bijgestaan door Barnhoorn Bedrijfsmakelaardij.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.