Amsterdam,
04
april
2019
|
09:04
Europe/Amsterdam

Helaba Invest vergroot haar belang in het Altera Retail fonds

Ultimo Q1 2019 heeft de Duitse investeerder Helaba Invest namens meerdere institutionele klanten haar belegging in het winkelfonds van Altera Vastgoed vergroot.

Na de eerste toetreding in Q4 2018 heeft Helaba Invest in het eerste kwartaal van 2019 haar vertrouwen in het Altera Retail Fonds bevestigd met een additionele investering. Het winkelfonds is sinds 2000 actief en heeft circa € 650 miljoen assets under management en kent een sterke aandeelhoudersbasis van meer dan 26 institutionele beleggers. De toetreding past binnen de strategie van Altera om het aandeelhoudersbestand uit te breiden en internationaler te maken.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “De tweede closing met Helaba Invest is van grote waarde voor het winkelfonds en voor ons als manager. Wij zijn er trots op dat Helaba Invest als belangrijke institutionele belegger in Duitsland het vertrouwen in ons bevestigt met een tweede toetreding. Het motiveert ons om de volgende stappen te zetten; niet alleen qua fund raising maar ook acquisitie van convenience retail. We zien op beide terreinen concrete mogelijkheden voor de komende kwartalen."

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor Altera Vastgoed.

Barbara Maltha-Koppelman, CBRE Capital Advisors: “De tweede investering van Helaba Invest laat zien dat zij vertrouwen hebben in Altera als manager alsmede de strategie van het Altera Retail fonds.”

De Food & Convenience Retail strategie wordt in de komende jaren verder uitgebouwd. Het fonds heeft daarbij als doelstelling de realisatie van een relatief hoog direct rendement met stabiele waardegroeiverwachtingen gericht op institutionele beleggers met een lange termijn beleggingshorizon.

Daarnaast heeft de 0% leverage strategie tot gevolg dat het fonds binnen de laagst mogelijke risico categorie valt binnen de Solvency II regelgeving, waardoor slechts in beperkte mate buffer kapitaal noodzakelijk is.

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.