21
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

HEMA betrekt nieuw onderkomen op NDSM-werf

HEMA heeft maandag 14 juni haar hoofdkantoor betrokken en een winkelvestiging geopend in gebouw Number One op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord (NDSM-straat 10).

Dit gebouw is onlangs opgeleverd aan HEMA door BIESTERBOS bv, gedelegeerd ontwikkelaar van de NDSM-werf namens Amsterdam Waterfront.
Het nieuwe hoofdkantoor en de winkel van HEMA bedragen totaal 19.000 m2 VVO inclusief 400 parkeerplaatsen en biedt plaats aan circa 600 medewerkers. Het door Bronsvoort Blaak Architecten BNA ontworpen gebouw heeft een industrieel uiterlijk geïnspireerd op de industriële groothandelsgebouwen uit de jaren '50. Het heeft zes kantoorverdiepingen, een winkelplint, drie inpandige parkeerlagen en een totaal metrage van 45.000 m2 bvo.
HEMA nam bij haar keuze voor de vestiging van haar nieuwe hoofdkantoor op de NDSM-werf, tevens de beslissing ter plaatse een winkel te openen. Doordat de winkel in hetzelfde gebouw huist als het hoofdkantoor, leent deze locatie zich goed om bijvoorbeeld nieuwe opstellingen in de praktijk te toetsen. Ook biedt dit filiaal de medewerkers van het hoofdkantoor de gelegenheid dicht bij de werkplek contact te houden met de werkvloer. Maar deze vestiging is ook voor alle omwonenden van gebouw Number One op de NDSM-werf.

VNU Media heeft per 5 juli haar intrek genomen in het naastgelegen kantoordeel van Gebouw Number One. In gebouw Number One is nog kantoorruimte en retailruimte beschikbaar.

CB Richard Ellis Agency bracht de transactie voor het hoofdkantoor en de winkel van HEMA tot stand. De business unit Project Management & Design was verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het interieur van zowel HEMA als VNU.