Amsterdam,
18
augustus
2020
|
16:22
Europe/Amsterdam

HEMA in Oostpoort blijft dankzij verhuizing

Afgelopen mei werd bekend dat de HEMA, gelegen in winkelgebied Oostpoort aan de Linnaeusstraat 245, wordt verbouwd tot een Jumbo-filiaal. Buurtbewoners zijn naar aanleiding van dit bericht een petitie gestart voor het behoud van hun HEMA in Amsterdam-Oost. Volgens AT5 noemen buurtbewoners de HEMA een icoon in de buurt en is HEMA onderdeel van hun leven in Amsterdam-Oost.

De HEMA in Amsterdam-Oost heeft een toegevoegde waarde voor de buurt en is een perfecte aanvulling op het huidige winkelaanbod in winkelgebied Oostpoort. Daarom heeft de eigenaar van het winkelcentrum in samenwerking met CBRE en Colliers International een winkelunit aan de Waldenlaan 12 van circa 567 m² langjarig verhuurd aan HEMA.

De komende periode zal HEMA de nieuwe winkelruimte verbouwen en inrichten, inclusief HEMA Take-Away. De officiële openingsdatum zal nog worden gecommuniceerd, de streefdatum is 18 september a.s. De opening van de nieuwe HEMA zal dan groots gevierd worden.

Over Oostpoort

Winkelgebied Oostpoort is hét winkelgebied van Amsterdam Oost en een van de meest veelzijdige winkelgebieden in Amsterdam. Met ruim 50 winkels en een breed aanbod aan producten en services biedt het winkelgebied de consument een aantrekkelijke mix van grote (inter)nationale ketens en zelfstandige ondernemers. Er zijn winkels voor dagelijkse boodschappen, beauty, lifestyle en interieur maar men kan er ook terecht voor leisure en sport. Aan de horecakade liggen veel horecagelegenheden en er kan worden genoten van muziek bij de Q-Factory. Daarnaast beschikt het winkelcentrum over voorzieningen als een sportschool en een indoor-zwembad. Tot slot bevindt zich hier ook het Stadsloket van Amsterdam Oost. Het winkelgebied is zeven dagen in de week geopend en beschikt met de Oostpoort-parkeergarage over uitstekende parkeerfaciliteiten.