Amsterdam,
07
oktober
2019
|
10:52
Europe/Amsterdam

HEMA tekent langjarig huurcontract op negen locaties van Crossroads

Vooruitlopend op de vervaldatum van de huidige huurtermijn heeft HEMA haar huurcontracten langjarig verlengd op negen locaties binnen de Crossroads Real Estate-portefeuille.

In totaal gaat het om meer dan 25.000 m2 aan verhuurbaar vloeroppervlak, verspreid over negen hoofdwinkelstraten in Beverwijk, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Helmond, Hilversum, Nijmegen en Roermond.

De winkellocaties zijn in handen van een consortium van investeerders, dat wordt geadviseerd door Crossroads Real Estate. Het consortium heeft de winkels sinds eind 2016 in haar bezit. Partijen zijn proactief met elkaar in gesprek gegaan met als doelstelling huurcontracten vroegtijdig te herstructureren ten voordele van zowel huurder als verhuurder.

Damon van Oss, Director Asset Management bij CBRE: “Deze transacties onderstrepen de langetermijnbetrokkenheid van HEMA en getuigen van het vertrouwen van Crossroads in HEMA als sterke huurder binnen het Nederlandse retaillandschap.”

Bij deze transactie trad CBRE op als asset manager en adviseur van de eigenaar. Het consortium van investeerders werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.