Amsterdam,
08
juli
2020
|
13:34
Europe/Amsterdam

HEMA tekent wederom 10-jarig huurcontract op diverse locaties van Crossroads

Vooruitlopend op de vervaldatum van de huidige huurtermijn heeft HEMA haar huurcontracten met tien jaar verlengd op acht locaties binnen de Crossroads Real Estate-portefeuille. In totaal gaat het om meer dan 23.000 m2 aan verhuurbaar vloeroppervlak, verspreid over acht hoofdwinkelstraten in Almelo, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Delft, Haarlem, Nijmegen, Sittard en Voorburg.

De winkellocaties zijn in handen van een consortium van investeerders, dat wordt geadviseerd door Crossroads Real Estate. Het consortium heeft de winkels sinds eind 2016 in haar bezit. Partijen zijn sinds 2019 proactief met elkaar in gesprek gegaan met als doelstelling huurcontracten vroegtijdig te verlengen ten voordele van zowel huurder als verhuurder. In 2019 zijn partijen reeds een soortgelijke verlenging overeengekomen door negen huurcontracten op locaties in Beverwijk, Den Haag, Dordrecht, Emmen, Haarlem, Helmond, Hilversum, Nijmegen en Roermond met tien jaar te verlengen.

Damon van Oss, Director Asset Management bij CBRE: “Deze transacties bevestigen de langetermijnbetrokkenheid van HEMA en aanhoudende winstgevende activiteiten op deze winkellocaties. We zijn erg enthousiast over deze tienjarige contractverlengingen met HEMA, wat zowel een bewijs is van hun herstelde financiële kracht als een onderschrijving van de kwaliteit van onze vastgoedportefeuille.”

Bij deze transactie trad CBRE op als asset manager en adviseur van de eigenaar. Het consortium van investeerders werd juridisch bijgestaan door Allen & Overy.

 

Over Crossroads Real Estate

Crossroads Real Estate, in 2015 gelanceerd als een institutioneel Europees vastgoedfonds, investeert in verschillende asset classes en vastgoedderivaten in combinatie met operationeel real estate, zoals light industrial, hotels, retail en co-working. Het hoofdkantoor is gevestigd in Luxemburg. Crossroads is grotendeels gericht op investeringen in Duitsland en Nederland. Het houdt ook investeringen in Italië, Spanje, België en Oostenrijk. Sinds de oprichting heeft Crossroads, namens haar verschillende investeerders, ongeveer € 1 miljard aan Europees onroerend goed en meer dan 67 objecten geacquireerd.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.