Amsterdam,
23
februari
2017
|
13:35
Europe/Amsterdam

Heuvel Eindhoven genomineerd voor BREEAM Awards met twee keer BREEAM Outstanding

Winkelcentrum Heuvel in Eindhoven is het eerste winkelcentrum in Nederland met BREEAM Outstanding In-Use certificaten op zowel ‘Asset’ als ‘Beheer’. Een unieke prestatie voor een winkelcentrum uit 1992.
De gezamenlijke focus van eigenaar CBRE Global Investors en beheerder CBRE op kwaliteit en duurzaamheid heeft nu ook geresulteerd in een nominatie voor de internationale BREEAM Awards 2017. Deze Awards - ook wel de ‘Oscars’ onder de duurzame gebouwen - zetten de meest duurzame gebouwen in de spotlight. Winkelcentrum Heuvel is genomineerd in de categorie bestaande retail.

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van een case study. Daarbij wordt gelet op de BREEAM score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Daarnaast is het gerenoveerde winkelcentrum in Eindhoven genomineerd voor de publieksprijs, de Your BREEAM Public Vote Award. Op de avond van de uitreiking, op 7 maart 2017 in het Marriott in Londen, worden de winnaars bekendgemaakt. In totaal zijn acht Nederlandse projecten genomineerd. Tijdens de BREEAM Awards vorig jaar viel The Edge op de Amsterdamse Zuidas twee keer in de prijzen door winst in de categorieën Offices New Construction en Your BREEAM Public Vote Award (publieksprijs).

Voor CBRE Global Investors is duurzaamheid een fundamenteel onderdeel van de strategie van onze fondsen. We zijn dan ook zeer trots op deze nominatie die voortkomt uit het feit dat duurzaamheid een integraal onderdeel is geweest van alle keuzes die tijdens de herontwikkeling en voor de exploitatie van Heuvel zijn gemaakt. Hiermee bestendigen wij onze positie van meest duurzame vastgoedbelegger van Nederland.
Martijn Vlasveld, Director Asset Development CBRE Global Investors
Friso Sijbertsma, Associate Director CBRE
Voor CBRE is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze processen. Tijdens beheer en onderhoud kiezen wij waar mogelijk voor de meest duurzame alternatieven, zo ook bij winkelcentrum Heuvel. Door samen met CBRE Global Investors bij elke keuze in het herontwikkelingstraject verduurzamingsmogelijkheden te overwegen, hebben we met Heuvel een bijzonder duurzaam resultaat weten neer te zetten. De nominatie voor de internationale BREEAM Awards is een mooie bevestiging hiervan.
Friso Sijbertsma, Associate Director CBRE

Stemmen voor de publieksprijs kan hier.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.