Amsterdam,
02
oktober
2014
|
15:26
Europe/Amsterdam

H&M opent flagship stores in Bonneterie warenhuizen

H&M heeft met Maison de Bonneterie Onroerend Goed B.V. een langjarig huurcontract afgesloten voor twee monumentale winkels in Amsterdam en Den Haag. H&M zal op deze iconische locaties in het najaar van 2015 twee spectaculaire flagship stores van het hoogste niveau openen. De winkelruimtes krijgen een luxueuze inrichting in harmonie met de prachtige historische details en zullen qua interieur en design het allerbeste bieden aan het winkelend publiek.

Ik ben ontzettend trots dat we volgend jaar in deze monumentale panden twee nieuwe flagship stores van internationale allure gaan openen. Het zijn panden van absoluut wereldniveau, en ik ben blij dat we deze nu ook aan ons portfolio in Nederland kunnen toevoegen. De komende periode gaan we samen met ons team aan slag met het design en interieur. Alles is erop gericht om de fantastische gebouwen zo goed mogelijk te benutten en tot hun recht te laten komen.
Susan Krau, country manager H&M
Maison de Bonneterie is verheugd dat in haar beide monumentale winkelpanden H&M twee bijzondere flagship stores gaat vestigen. De markante gebouwen vormen een mooie plek waar H&M haar spectaculaire toekomstplannen kan realiseren.
Willem Koster, De Bonneterie
Krijn Taconis, Executive Director Retail
De geweldige nieuwe invulling van deze winkels is van grote toegevoegde waarde voor de binnensteden van zowel Amsterdam als Den Haag. Wij zijn trots dat wij als adviseur deze transactie hebben mogen begeleiden.
Krijn Taconis, Executive Director Retail

De voormalige Maison de Bonneterie warenhuizen liggen op bijzondere locaties in het hart van het Amsterdamse en Haagse winkelgebied. De winkel aan het Rokin in Amsterdam stamt uit 1905 en heeft een oppervlakte van circa 5.000 m², verdeeld over 7 verdiepingen. Het iconische gebouw heeft ingangen aan zowel het Rokin als de Kalverstraat en beschikt over bijzondere architectonische kenmerken. Typerend zijn de royale façade, de hoge plafonds en de gebrandschilderde glazen koepel. In 1913 werd de winkel in Den Haag geopend. Het warenhuis met opvallende entree op de hoek van de Gravenstraat en het Buitenhof beschikt over circa 4.500 m², verdeeld over 6 verdiepingen.H&M opende in het najaar van 1989 haar eerste winkels in Nederland. Op dit moment werken ruim 3.600 medewerkers bij H&M Nederland, verspreid over 124 H&M-winkels, 5 COS winkels, 3 Monki winkels en 1 Weekday Store in 75 plaatsen in Nederland.

CBRE bracht als vastgoedadviseur van de verhuurder de transacties tot stand. Cushman & Wakefield trad op namens H&M.