Amsterdam,
20
juni
2016
|
16:59
Europe/Amsterdam

Hogeschool voor de Kunsten huurt aan Nieuwekade Utrecht

Nexus Real Estate heeft per 1 mei 2017 gebouw Molenburg aan de Nieuwekade in Utrecht verhuurd aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) voor een periode van 15 jaar. HKU huurt circa 5.231 m² kantoorruimte en 76 parkeerplaatsen. HKU zal in gebouw Molenburg haar directie en staffuncties onderbrengen, daarnaast komen er presentatie- en onderzoeksruimtes ten behoeve van expertisecentra en lectoraten.

Gebouw Molenburg wordt geheel gerenoveerd waarbij HKU en verhuurder nauw zullen samenwerken. Onderdeel van deze renovatie is een verduurzaming van het gebouw. Daarnaast zal het gebouw een open karakter krijgen, waardoor er meer verbinding ontstaat tussen het gebouw, de gebruiker en de omgeving.

HKU is in 2014 gestart met het programma Herhuisvesting, dit programma houdt een verandering van de vastgoedportefeuille in zodat deze beter aansluit bij de ambities van HKU. Concreet betekent dit dat er gekozen is voor concentratie in en om het centrum van Utrecht. Nadrukkelijk streven is de herkenbaarheid te vergroten en de identiteit van HKU in de stad te laten zien. HKU heeft expliciet gekozen voor een aantal locaties in en rondom het centrum van Utrecht, met alle daar aanwezige culturele en grootstedelijke voorzieningen.

HKU is een belangrijke kunsthogeschool in Nederland en Europa. Naast opleidingen in de richtingen vormgeving, theater, muziek, beeldende kunst, games en interactie, kunstmanagement, kunsteducatie en media, biedt de HKU interdisciplinaire opleidingen en masters aan.

Met name de centrale ligging van het gebouw ten opzichte van het centrum van Utrecht, de fraaie verbinding van de Nieuwkade met de (in ere herstelde) Catharijnesingel en de mogelijkheden om een goede verbinding te maken tussen het gebouw en de omgeving, zijn doorslaggevend geweest in de beslissing van HKU om zich voor de lange termijn op deze locatie te vestigen.

Kantoorgebouw Molenburg maakt onderdeel uit van een grotere vastgoedportefeuille die sinds eind 2015 beheerd wordt door Nexus Real Estate. Met het vertrek van de voormalige huurders in 2016, heeft Nexus met succes een nieuwe langjarige invulling gegeven aan dit gebouw.Nexus Real Estate heeft deze transactie gerealiseerd namens de eigenaar van het gehuurde. Nexus werd geadviseerd door CBRE.