Eindhoven,
25
augustus
2020
|
10:33
Europe/Amsterdam

Holland Immo Group koopt residentiële ontwikkeling Vredeoord VS in Eindhoven van EQUILIS

Holland Immo Group heeft de residentiële ontwikkeling aan Naaldhout 47 / Grenenhout 8 in Eindhoven gekocht van ontwikkelaar Equilis Nederland. Het betreft een transformatie van het voormalige VS gebouw aan Vredeoord 105, dat vroeger gebruikt werd door Philips. In het wooncomplex komen 166 twee- en driekamerappartementen met 212 parkeerplaatsen in de onderliggende parkeergarage.

Het gebouw heeft een totaal gebruiksoppervlakte van ca. 11.000 m² verdeeld over vier gebouwdelen met elk vier of vijf verdiepingen. De appartementen variëren qua grootte van 37 m² tot 93 m² en beschikken over een efficiënte indeling met royale raampartijen, een buitenruimte in de vorm van een balkon of een tuin, een eigen parkeerplaats in de ondergrondse parkeergarage en een gezamenlijke binnentuin.

Het gebouw ligt in het noordwesten van Eindhoven, op de grens tussen de woonwijken Groenewoud en Vredeoord. Strijp-R, S en T zijn binnen vijf minuten fietsen te bereiken en het centrum van Eindhoven ligt op 10 minuten fietsafstand. Het voormalige Philips-kantorenpark Vredeoord, met het kenmerkende Philips-hoofdkantoor als boegbeeld, ondergaat momenteel een sterke transformatie. Vredeoord VS draagt bij aan deze herontwikkeling van het gebied naar een duurzame woonwijk.

Door de locatie en het ontwerp zullen de woningen geschikt zijn voor diverse doelgroepen zoals starters, young professionals, een- of tweeverdieners en senioren. Hierdoor sluit het complex goed aan op de toenemende vraag naar middeldure huurwoningen.

Lucas Francken, Associate Director Residential Investments bij CBRE: “De transformatie speelt in op het aanhoudende tekort aan middeldure huurwoningen in Eindhoven en op deze manier wordt een leegstaand kantoorgebouw op duurzame wijze gevuld. Deze transactie is hiermee exemplarisch voor de fase waarin de woningmarkt zich bevindt en geeft een mooi en passend antwoord op de aanhoudende vraag naar goed ontwikkelde nieuwbouwwoningen.”

Francine Zijlstra en Dimitry Melchiors, directie Equilis Nederland: “Wij zijn erg blij en trots dat wij met dit project op deze dynamische locatie in Eindhoven een transformatie in duurzame stedelijke woningen mogelijk hebben gemaakt. Daarmee creëren wij, in lijn met onze Europese strategie, een nieuwe plek voor mensen in de stad waar ‘people can build the happy stories of their lives’.”

Equilis Nederland is onderdeel van de Europese ontwikkelaar EQUILIS, in 2006 opgericht door Carl Mestdagh. In zeven landen heeft EQUILIS retail, woon- en gemengde projecten in diverse stadia van (her)ontwikkeling. Zie verder: www.equilis.net

Manfred Kühl, CEO van Holland Immo Group: “De aankoop van Vredeoord VS past perfect in onze strategie om te beleggen in nieuwbouw woningen en transformaties, waarbij wij als forward funding partner vroegtijdig commitment afgeven en samen optrekken met een bouwer. Deze woningtransformatie is aangekocht ten behoeve van één van onze beleggingsfondsen. In dit geval trekken we samen op met Ten Brinke Zuid, de nieuwe vestiging van Ten Brinke Group in Helmond en onder andere ontwikkelaar, financier en bouwer van De Gebroeders en Meerrijk in Eindhoven. Met Ten Brinke Group uit Varsseveld hebben wij al ruim tien jaar een uitstekende samenwerking, eerst in Duitsland voor onze winkelcentra voor dagelijkse boodschappen en daarna ook in Nederland voor parkeergarages, residentiële ontwikkelingen en senior living/senior care. Wij zijn erg trots dat we deze spraakmakende residentiële ontwikkeling in Eindhoven hebben kunnen verwerven.”

Het residential team van CBRE en Lexence traden bij deze transactie op als adviseurs namens verkoper Equilis. Equilis werd bij het ontwikkelmanagement ondersteund door Paul Vismans Projecten Beheer B.V. en Cedrus Vastgoed B.V.