Amsterdam,
30
maart
2016
|
10:16
Europe/Amsterdam

Grootste woningvastgoeddeal in anderhalf jaar

Fondsaanbieder Holland Immo Group heeft namens een zevental door haar beheerde vastgoedfondsen een grote woningportefeuille verkocht aan Patrizia Netherlands, de Nederlandse dochter van Patrizia Immobilien AG. De portefeuille bestaat uit 1.275 woningen, vier bedrijfspanden en 500 parkeerplaatsen. De woningen – 90% appartementen en 10% eengezinswoningen - liggen op 23 locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van 82 m². Het merendeel ligt in Amsterdam, Zwolle, Dordrecht en Den Bosch.
De koopsom bedraagt € 152,5 miljoen. Holland Immo Group werd in het gehele verkoopproces geadviseerd door CBRE. Als verkoopstrategie is gekozen voor een besloten proces waarvoor een beperkt aantal partijen is uitgenodigd om een bieding uit te brengen.

Manfred Kühl, Holland Immo Group: “Wij zijn verheugd met de verkoop van deze portefeuille aan Patrizia die past binnen onze selectieve exit-strategie voor Nederlandse en Duitse portefeuilles.”

 

Alexander Buijs, Director Residential Investment Properties, CBRE
Transacties zoals deze zijn bijzonder door het beperkte aanbod van bestaande woningportefeuilles in Nederland. Dit is de grootste woningportefeuilletransactie van de afgelopen 1,5 jaar. De vraag van Nederlandse en internationale beleggers naar grote woningportefeuilles blijft onverminderd groot.
Alexander Buijs, Director Residential Investment Properties, CBRE

Patrizia Nederland heeft voor ongeveer €1,1 mrd aan assets onder management.
Patrizia Nederland is bij deze aankoop ondersteund door Savills met de aankoopanalyse. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.