09
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Hoofdkantoor Booking.com komt in The Bank Amsterdam

Booking.com en Kroonenberg Groep hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor circa 12.500 m² kantoorruimte in The Bank aan de Herengracht te Amsterdam. Deze transactie is de grootste verhuurtransactie van de afgelopen 5 jaar in het centrum van Amsterdam.
Booking.com, onderdeel van het beursgenoteerde Priceline (Nasdaq:PCLN), zal met ingang van 1 januari 2012 het gehuurde als hoofdkantoor in gebruik gaan nemen. De huurovereenkomst heeft betrekking op kantoorruimte op de begane grond en de eerste, vierde en vijfde verdieping. Naast het gebruik van de hoofdentree krijgt men tevens de beschikking over een eigen entree aan de Herengrachtzijde.

Booking.com B.V. is de grootste aanbieder van online hotelreserveringen als het gaat om geboekte overnachtingen. Booking.com ontvangt online meer dan 30 miljoen unieke internetbezoekers per maand, zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Dankzij de enorme marktgroei van Booking.com zijn er bij alle kantoren van Booking.com samen ruim 3.000 professionals werkzaam waarvan er circa 850 werkzaam zijn in Amsterdam.

“The Bank is als succesvolle binnenstedelijke herontwikkeling zeer geschikt voor ons hoofdkantoor, aldus Rutger Prakke van Booking.com. Het is zowel met de auto als openbaar vervoer uitstekend bereikbaar voor onze medewerkers, het bevindt zich in hartje Amsterdam en het gebouw kenmerkt zich door een zeer hoogwaardig kwaliteits- en duurzaamheidsniveau.”

Kroonenberg Groep is erg verheugd met de komst van de nieuwe huurder. Lesley Bamberger: “Booking.com is de wereldwijde marktleider in online hotelreserveringen, een organisatie die wij graag verwelkomen in The Bank. Hun keuze voor The Bank betekent voor ons een mooie aanvulling op de mix van huurders die reeds in het gebouw huurt.”

Starbucks sloot recentelijk nog een huurcontract voor winkelruimte in The Bank. Andere retailers die eerder kozen voor het multifunctionele gebouw zijn Marqt, Wagamama, George Deli USA en Ajax Experience. BNP Paribas en Guerrilla Games (onderdeel van het Japanse Sony PlayStation) gingen Booking.com voor in de aanhuur van kantoorruimte. Nu het huurcontract met Booking.com officieel is, is er een half jaar na de officiële opening van The Bank van de totale 26.000 m² kantoorruimte nog slechts circa 4.800 m² kantoorruimte op de tweede verdieping en circa 1.400 m² op de zesde verdieping voor de verhuur beschikbaar.

CB Richard Ellis trad bij deze transactie op als adviseur van Kroonenberg Groep. NL real estate heeft Booking.com tijdens het gehele commerciële traject begeleid. Kroonenberg Groep is juridisch begeleid door Lexence advocaten en notarissen. Booking.com is juridisch begeleid door Allen & Overy. De verhuur van kantoorruimte in The Bank is in collegiale handen van DTZ Zadelhoff en CB Richard Ellis.