Amsterdam,
04
november
2016
|
15:33
Europe/Amsterdam

Hoofdkantoor Samskip 1e gebouw in Europa met speciaal warmtewerend glas

Samskip, een van ‘s werelds grootste logistieke maritieme dienstverleners, is het eerste bedrijf in Europa dat profiteert van een eenvoudige, maar duurzame manier om energie te besparen op haar hoofdkantoor in Rotterdam. In dit gebouw worden 229 speciaal gelaagde glazen panelen gemonteerd, met een oppervlakte van circa 548 m², die als een derde 'isolatie' venster functioneren. Deze vensters blokkeren infraroodstralen maar laten het daglicht volledig door. Hiermee wordt naar verwachting het energieverbruik voor de koeling van het 4.004 m² grote kantoorgebouw Dockworks II in de Waalhaven in Rotterdam gehalveerd.

Door nauwe samenwerking tussen huurder Samskip, investeerder en asset manager Nexus Real Estate, de Nederlandse leverancier van hoogwaardige glasproducten Innovative Facility Solutions (IFS) en technisch manager CBRE hebben geresulteerd in de implementatie van dit gepatenteerde glas.

Het wordt aangebracht in alle ramen van Samskip’s hoofdkantoor Dockworks II aan de Waalhaven in Rotterdam; houdt deze nieuwe innovatie de warmte in de winter binnen en de infrarood blokkerende eigenschappen houden in de zomer de warmte buiten, zonder dat de inval van natuurlijk daglicht wordt verminderd. Dit zal naar verwachting het energieverbruik van de koelinstallaties van het gebouw met circa 50% verminderen.Door het blokkeren van infrarode stralen creëert het nieuwe SR-IR glas ook een meer comfortabele werkomgeving, met temperaturen die gecontroleerd kunnen worden binnen een optimaal bereik van 20-25 graden Celsius.

Na 10 jaar van onderzoek en ontwikkeling van SR-IR gelaagd glas en een uitgebreide testfase, is Samskip het eerste bedrijf in Europa dat profiteert van dit goedkopere en 'groener' klimaatbeheerssysteem.

Addy van Zoelen, Technical Manager CBRE
Wij zijn er trots op dat we dit object hebben kunnen verduurzamen zonder installatietechnische aanpassingen. Op het moment dat er door energiebesparende maatregelen of verduurzaming van een object, een reductie in servicekosten teweeg gebracht kan worden, is dit niet alleen gunstig voor de huurder maar ook voor de eigenaar. Wij kunnen alleen succesvol blijven als we duurzaam en verantwoord met onze omgeving omgaan.
Addy van Zoelen, Technical Manager CBRE
Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.