Amsterdam,
20
juli
2018
|
11:28
Europe/Amsterdam

HVBM Vastgoed ontwikkelt in Tilburg groot duurzaam DC voor Ingram Micro

Ingram Micro CLS Benelux B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed B.V. voor een nieuwe ontwikkeling op het bedrijventerrein Kraaiven in Tilburg.

Bedrijvenpark Kraaiven (ca. 210 ha) is gelegen ten noorden van Tilburg en wordt omsloten ten zuiden door het Wilhelminakanaal en ten oosten van de N261.

Ingram Micro verzorgt de logistiek voor de grootste webshops van Nederland en gaat in dit moderne duurzame distributiecentrum voor de Bijenkorf de logistieke operatie verzorgen. Vanuit het distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.

De huurovereenkomst betreft 31.246 m² magazijnruimte, 6.546 m² mezzanine en 3.233 m² kantoorruimte.

Het duurzame en gasloze gebouw wordt op maat ontwikkeld en gerealiseerd volgens de hoogste standaard in logistiek vastgoed. HVBM en Ingram Micro streven naar een gebouw dat voldoet aan de BREEAM-standaard Outstanding.

De bouw is inmiddels gestart en verloopt voorspoedig. Het object zal medio 2019 door Ingram Micro in gebruik worden genomen

CBRE trad in deze transactie op als adviseur van eigenaar HVBM Vastgoed.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.