Amsterdam,
30
december
2015
|
09:52
Europe/Amsterdam

Icon Real Estate koopt New Babylon Den Haag

Icon Real Estate heeft het kantoren- en retailcomplex New Babylon gekocht van Babylon Den Haag B.V. Icon is de prime vastgoedportfolio van Victory Advisors en is gericht op de Benelux.

Het verkochte complex bestaat uit twee kantoorgebouwen, City Offices (15.428 m²) en Center Offices (18.611 m²). Daarnaast bevat het complex een winkelcentrum (11.429 m²) gelegen op de begane grond en eerste verdieping. De kantoren zijn onder meer verhuurd aan TNO en NLO. Huurders van het winkelcentrum zijn onder meer Mango, Vero Moda, Cool Cat, AKO, SPAR en De Tuinen.

New Babylon, direct gelegen naast Station Den Haag Centraal, werd tussen 2003 en 2012 volledig gerenoveerd en uitgebouwd tot een multifunctioneel en hoogwaardig complex. Er werden twee kantoorgebouwen en twee woontorens van respectievelijk 100 en 140 meter hoog om het oorspronkelijke gebouw heen gebouwd en het winkelcentrum werd uitgebreid. Het complex heeft daarmee een ware metamorfose ondergaan. 

Naast het complex heeft Icon ook de WKO-installatie verworven. Deze installatie levert warmte en koude aan geheel New Babylon, inclusief de woningen en het gebouw van Leiden University College The Hague.

Victory Advisors werd geadviseerd door Rutgers & Posch, Deloitte, Heren2 en CBRE. Babylon Den Haag B.V. werd geadviseerd door Houthoff Buruma, Meijburg & Co en JLL.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.