Amsterdam,
08
oktober
2015
|
08:34
Europe/Amsterdam

Icon Real Estate verwerft Central Post Rotterdam

De meest duurzame monumentale herontwikkeling

Central Post

Central Post, het herontwikkelde, monumentale kantoorgebouw van LSI Participations op het Delftseplein in Rotterdam, is aangekocht voor Icon Real Estate. Icon is een vastgoedplatform van Victory Advisors dat zich richt op hoogwaardige kantoorpanden in de Benelux. 

Dit voormalige postsorteercentrum is herontwikkeld in 2009 tot één van de meest duurzame kantoorgebouwen. Het gebouw is bijna volledig langjarig verhuurd aan prominente huurders zoals Basell, ProRail en De Persgroep.

Voor Icon is dit de eerste aankoop in de Rotterdamse kantorenmarkt: "We zijn blij met de lancering van ons eerste project in Rotterdam. Het Central Post gebouw is van grote architectonische en historische waarde en we verheugen ons erop om het goede werk dat LSI de afgelopen 10 jaar met het gebouw heeft neergezet, voort te kunnen zetten”, aldus Icon.

Luc Smits van LSI: "We zijn er erg trots op dat Icon Central Post heeft aangekocht. Het bewijst het unieke karakter van Central Post. De herontwikkeling van Central Post en het nieuwe centraal station van Rotterdam zijn bepalend geweest voor de transformatie van het hele gebied. Deze twee gezichtsbepalende gebouwen van Rotterdam vormen tevens de iconen van de herbouw van het centrum van Rotterdam.Gedurende het herontwikkelingsproces van Central Post, vanaf het eerste moment tot de levering aan Icon, een periode van bijna tien jaar, heb ik mij samen met mijn team ingezet."

De bijdrage aan de samenleving en de erkenning van Icon van de unieke kenmerken van dit gebouw geven een gevoel van grote voldoening. Met grote trots geven we dit prachtige monument dan ook door aan de volgende beheerder van ons Rotterdam erfgoed gebouw Central Post."

CBRE adviseerde LSI Participations bij deze transactie. Icon Real Estate werd geadviseerd door Rutgers Posch.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.