Amsterdam,
24
december
2019
|
09:34
Europe/Amsterdam

Iconisch New Babylon-complex verkocht aan Hannover Leasing

Icon Real Estate heeft het New Babylon-complex in Den Haag verkocht aan CORESTATE, dat hiermee via dochteronderneming Hannover Leasing voor de eerste keer een pand heeft aangekocht voor de grote Deense pensioen- en verzekeringsmaatschappij PFA Pension. Het gebouw werd in 1978 geopend onder de naam Babylon en is in 2012 volledig gerenoveerd om te voldoen aan de huidige marktnormen. New Babylon heeft een oppervlak van ongeveer 49.000 m2 en biedt kantoorruimte en andere voorzieningen en diensten. New Babylon wordt verhuurd aan een zeer diverse groep (inter)nationale huurders zoals TNO, Property Works, Neuberger Berman, Coolblue en NLO.

Het complex bevindt zich midden in het zakelijk hart van Den Haag, pal naast het Centraal Station. Voor bedrijven is dit een echte toplocatie vanwege de uitstekende bereikbaarheid, zowel lokaal als internationaal, en de bruisende omgeving. Deze factoren hebben geleid tot een sterk concurrerende en dynamische kantorenmarkt.

Icon is een toonaangevende en innovatieve vastgoedonderneming die zich richt op hoogwaardige kantoorpanden in de Benelux. Icon heeft New Babylon volledig geherpositioneerd. Tijdens deze transformatie is er onder meer een uitmuntend pakket diensten en voorzieningen gerealiseerd om te voldoen aan de behoeften van huurders en andere gebruikers van het complex, is de receptieruimte vernieuwd en zijn de toegang tot en doorloop in het gebouw verbeterd. Icon heeft de renovatiewerkzaamheden uitgevoerd in samenwerking met ontwikkelingspartner G&S Vastgoed.

Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets, CBRE
We feliciteren Hannover Leasing met de aankoop van het New Babylon-complex. Deze recordtransactie geeft aan hoe goed de Haagse vastgoedmarkt presteert en is het resultaat van het uitstekende werk dat Icon Real Estate heeft verricht om het New Babylon-complex te herpositioneren.
Bart Verhelst, Executive Director Capital Markets, CBRE

Hannover Leasing kreeg juridisch en commercieel advies van Houthoff en Colliers. Het technisch en fiscaal advies werd verzorgd door CVO Group en EY. Icon Real Estate werd bijgestaan door Rutgers & Posch, CBRE, Deloitte en Osborne Clarke. SGS Search heeft de verkoper geadviseerd ten aanzien van de technische aspecten van deze transactie.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.