Amsterdam,
21
oktober
2021
|
14:04
Europe/Amsterdam

Impact Vastgoed verkoopt fulfilment center van circa 7,1 hectare in Nieuw Reijerwaard

Impact Vastgoed verkoopt een hoogwaardig en duurzaam fulfilment center van circa 7,1 hectare in Nieuw Reijerwaard. De ontwikkeling is verkocht aan AEW Invest.

Het zeer hoogwaardige en duurzame fulfilment center heeft een vloeroppervlak van circa 49.000 m2. Impact Vastgoed heeft hiervoor een huurovereenkomst gesloten met Picnic, een snelgroeiende aanbieder van online boodschappenbezorging. Picnic, opgericht in 2015, levert een volledig assortiment boodschappen aan miljoenen klanten met een vloot van meer dan 1.500 elektrische bezorgvoertuigen, actief in 150 steden in heel Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De voorbereidingen voor de bouw zijn inmiddels gestart en het gebouw zal naar verwachting in november volgend jaar aan de koper worden opgeleverd. Bouwbedrijf Aan de Stegge Twello is gecontracteerd als aannemer.

Philip van der Ent, commercieel directeur bij Impact Vastgoed: "Wij kijken terug op een zeer constructief verkoopproces met AEW Invest waarbij ambities, kennis en kunde van alle betrokken partijen elkaar hebben gevonden. Dit geeft veel vertrouwen in het vervolgproces van realisatie van het nieuwe fulfilment center op Nieuw Reijerwaard en ook voor de verdere samenwerking in de toekomst. Het hoogwaardig en duurzaam fulfilment center is ontworpen door architect Palazzo."

Impact Vastgoed werd geadviseerd door CBRE. AEW werd geadviseerd door Loyens & Loeff en Cushman & Wakefield