Amsterdam,
09
februari
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

ING huurt 12.000 m² kantoorruimte in Amsterdam Zuidoost

Gebouw C, Amsterdam Zuidoost

Vastint Netherlands heeft een huurovereenkomst getekend met ING Bank voor circa 12.000 m² kantooruimte verdeeld over twee gebouwen aan de Hullenbergweg in Amsterdam Zuidoost. Onderdeel van de overeenkomst zijn ook 160 ondergrondse parkeerplaatsen. Het complex aan de Hullenbergweg bestaat uit drie kantoorgebouwen en is met deze transactie bijna volledig verhuurd. ING Bank zal deze zomer het gebouw betrekken.

In het najaar van 2016 heeft Vastint deze drie kantoorgebouwen van in totaal bijna 20.000 m² aangekocht voor herontwikkeling. Begin 2017 kocht Vastint ook het naastgelegen gebouw aan de Hullenbergweg 1-3 (in totaal 5600 m²). Gedurende de komende jaren zal Vastint al deze gebouwen renoveren en herontwikkelen.  Het kantoorgebouw dat ING zal betrekken is op 1 februari jl. opgeleverd.  

 

 

Merel van Oudvorst, Senior Consultant
Vastint heeft het gebouw na jarenlange leegstand aangekocht. Samen met ons verhuurteam heeft Vastint een duidelijke gebouwvisie en verhuurstrategie ontwikkeld die hebben geleid tot deze transactie. Hierbij is er er zelfs een nieuw huurprijsniveau gerealiseerd dat een nieuwe standaard heeft gezet voor dit gebied. Een mooie prestatie, waar wij als team trots op zijn.
Merel van Oudvorst, Senior Consultant

De drie bestaande kantoorgebouwen krijgen een binnentuin die voor de verbinding zorgt met de omgeving. Zoals bij alle projecten van Vastint zal ook bij deze herontwikkeling gestreefd worden naar de hoogst haalbare duurzaamheidscertificaten. Voor de kantoren betreft dit BREEAM Excellent en energielabel A+.

CBRE heeft Vastint bij deze transactie begeleid in collegiale samenwerking met Van Dijk & Ten Cate. Houthoff verzorgde de juridische begeleiding. ING Bank werd geadviseerd door Redept, Allen & Overy en JLL.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.