Amsterdam,
04
oktober
2019
|
11:33
Europe/Amsterdam

Internationale belegger stapt in Altera Retailfonds

Duitse verzekeraar belegt €115 miljoen namens twee entiteiten

Met de closing van €115 miljoen in het Retailfonds in Q3, blijft Altera de strategie voor investeringen in kernwijkwinkelcentra in Nederland verder versterken. De belegger past binnen de strategie die is gericht op uitbreiding en verdere internationalisering van het aandeelhoudersbestand. Het totale nieuwe vermogen in het Altera Retailfonds bedraagt €225,5 miljoen in 2019.

Jaap van der Bijl, CEO Altera: “We zijn heel blij dat we binnen enkele maanden een tweede gevestigde Duitse institutionele belegger kunnen verwelkomen. Het is voor ons een bevestiging dat onze Food en Convenience strategie ook voor internationale beleggers van toegevoegde waarde is. Omdat we laten zien dat we echte waarde weten te creëren op de Nederlandse vastgoedmarkt, met een stabiel direct rendement en stabiele waardegroei, ben ik ervan overtuigd dat we ook in de toekomst succesvol buitenlandse en Nederlandse beleggers kunnen blijven aantrekken.”

Het niet-beursgenoteerde Retailfonds van Altera is gelanceerd in het jaar 2000. Vandaag telt het fonds meer dan €650 miljoen AUM en een sterke, gediversifieerde aandeelhoudersbasis van meer dan 25 institutionele beleggers. Het fonds belegt in Nederlandse Food en Convenience wijkwinkelcentra gericht op een stabiele waardeontwikkeling voor de lange termijn in een ‘need-driven’ retailsegment. Altera heeft de benodigde kennis van lokale retailmarkten en de expertise voor op onderzoek gebaseerde investeringsstrategieën, zelf in huis.

CBRE Capital Advisors trad op als placement agent voor het aantrekken van internationaal kapitaal voor Altera’s retailfonds. Barbara Maltha-Koppelman, CBRE Capital Advisors: “Deze investering is een signaal van de aantrekkingskracht van de Nederlandse convenience retail markt voor Duitse investeerders. Het defensieve risicoprofiel, gecombineerd met stabiele directe rendementen en aantrekkelijk geprijsd product ten opzichte van andere sectoren, is aantrekkelijk voor internationale beleggers.”

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.