13
augustus
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

INVESTORE koopt winkelpassage in Amsterdam Noord van ING Real Estate

Investore Prime Retail, een samenwerkingsverband tussen Investore Holding, Timevest en BreedInvest, heeft van ING Real Estate Development de vorige maand opgeleverde winkelpassage "De Opgang/CAN Fase 1" in winkelcentrum Boven 't IJ aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam, gekocht voor een bedrag van Euro 21,75 miljoen.

Maarten Langeveld, Investore: "Onze beleggingstrategie richt zich op sterke retail-locaties met een bewezen verzorgingsgebied en toonaangevende huurders. De ligging van winkelpassage De Opgang, in het hart van het belangrijkste winkelgebied van Amsterdam Noord, in combinatie met het bewezen en nog steeds aanzienlijk groeiende verzorgingsgebied en de huidige huurders, maakt deze ontwikkeling voor ons een interessante belegging."

Wilfred van der Neut, Project Director ING Real Estate Development: "De succesvolle verkoop van de winkels in CAN Fase 1 nog voor de officiële opening begin september is het beste bewijs voor het vertrouwen dat beleggers hebben in ons vakmanschap als retail-ontwikkelaars. Wij hebben er ook alle vertrouwen in dat CAN Fase 1 gewaardeerd zal worden door het winkelend publiek en door de toekomstige bewoners van de appartementen."

De Opgang omvat circa 8.600 vierkante meter grootschalige en kleinschalige winkels over twee lagen. De winkelpassage maakt deel uit van CAN Fase 1, een multifunctioneel gebouw op de locatie van het voormalige kantoor van het stadsdeel, naast het startpunt van de Noord Zuid-metrolijn in aanbouw. Het gebouw is een gezamenlijk project van ING Real Estate Development en woningcorporatie Ymere. Behalve De Opgang omvat het project 40 huurwoningen voor Ymere en een parkeergarage voor ca. 800 openbare parkeerplaatsen, die wordt verkocht aan Parkeergebouwen, Gemeente Amsterdam. Het ontwerp is van het Amsterdamse architectenbureau Heren5 Architecten.

De winkelpassage is voor 98% verhuurd aan MediaMarkt, Xenos, Big Bazar, Kentucky Fried Chicken, Bruna, Alles voor iedereen, Frequent Filler en Segafredo Espresso. Er is nog slechts één winkelunit beschikbaar.

Tussen nu en 2015 wordt gebouwd aan een fantastisch centrum voor Amsterdam Noord. In Centrum Amsterdam Noord (CAN) wordt het makkelijk en comfortabel wonen, werken en winkelen. Meer informatie over CAN is te vinden op www.centrumamsterdamnoord.nl.

Namens koper is de transactie tot stand gebracht door CB Richard Ellis. Daarnaast waren als adviseurs betrokken Michels Real Estate, Allen & Overy en Nauta Dutilh.