10
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

IPO huurt kantoorruimte in Smakkelaarsburcht in Utrecht

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) en verhuurder Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. namens haar Stichting Achmea Dutch Office Fund hebben overeenstemming bereikt over het huren van circa 1.355 m² kantoorruimte in gebouw de Smakkelaarsburcht aan de Leidseveer 2 in Utrecht.

De huurovereenkomst heeft ook betrekking op 8 parkeerplaatsen in de half verdiepte, ondergelegen parkeergarage.

Het IPO zal een aantal landelijke taken gaan centraliseren op haar nieuwe locatie in Utrecht.
Voor de Smakkelaarsburcht is gekozen vanwege de centrale ligging, op loopafstand van Utrecht CS, en de beschikbaarheid op korte termijn.

Kantoorgebouw Smakkelaarsburcht ligt in het hart van het stationsgebied van Utrecht en heeft een totale omvang van circa 12.365 m² kantoorruimte. In de directe omgeving zijn vooral overheidsinstanties en zakelijke- & financiële dienstverleners actief. De Smakkelaarsburcht is in 1981 gebouwd en in 2002 geheel gerenoveerd. Momenteel krijgt de kantoorruimte wederom een upgrade, waarbij onder meer centrale entree, de receptie en sanitaire groepen worden vernieuwd.

Syntrus Achmea Real Estate & Finance B.V. namens haar Stichting Achmea Dutch Office Fund werd vertegenwoordigd door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting B.V., in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.
CBRE trad op als adviseur van de huurder en is namens IPO verantwoordelijk voor advies en begeleiding bij de aanhuur, technische gebouwbeoordeling en het projectmanagement.