Amsterdam,
01
maart
2024
|
17:56
Europe/Amsterdam

IProperty Asset Management koopt 279 woningen van CBRE Investment Management

Media Contact: Irene Martini

IProperty heeft de ‘North-West’ portefeuille - 279 woningen, 2 commerciële units en 115 parkeerplaatsen - gekocht van CBRE Investment Management (CBRE IM). 

De appartementen, liggen verspreid over 3 locaties in Nederland en hebben een gemiddelde oppervlakte van circa 86 m². 90% van de woningen heeft een energielabel A of B, 10% heeft energielabel C. De wooncomplexen zijn vrijwel geheel onaangebroken en liggen in Den Haag, Heerhugowaard en Groningen. De woningen worden voornamelijk verhuurd in het middensegment.

Verkoper heeft tot verkoop besloten om haar woningportefeuille verder te verduurzamen, waarbij de opbrengsten kunnen worden gebruikt voor nieuwe investeringen in nieuw te ontwikkelen woningen.

Pim Pastor, Director IProperty: “Wij zijn blij deze transactie namens onze investeerders succesvol te hebben afgerond. De aankoop past goed bij de bestaande portefeuille en sluit aan bij onze doelstelling om de portefeuille significant uit te breiden over de komende jaren.”

De transactie is gefinancierd door ING Real Estate Finance. CBRE trad in deze transactie op als commercieel adviseur van koper. Van Dijk & Ten Cate trad op namens verkoper.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Gerelateerd nieuws

11
april
2024
| 17:17 Europe/Amsterdam

Brits mode- en retailbedrijf Frasers Group staat op het punt om de fysieke winkelpanden en alle aandelen van sportmodeketen Twin Sport Holding over te nemen. Daarnaast is  Frasers Group ook in onderhandeling om ruim tien voormalige

09
april
2024
| 10:00 Europe/Amsterdam

Een particuliere belegger heeft het winkelobject aan de Hoofdstraat 97 / Mariastraat 2 te Apeldoorn verworven.

Het verkochte betreft 2 winkels, waarvan 1 leeg, en 4 gesplitste bovenwoningen, waarvan 3 leeg. De

09
april
2024
| 07:50 Europe/Amsterdam

Urban Interest heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Rains voor de huur van een winkelruimte van ca. 433 m² (waarvan ca. 98 m² winkelruimte op de begane grond) gelegen aan Noordeinde 48 in het centrum van Den

08
april
2024
| 13:58 Europe/Amsterdam

M7 heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Mr. B.M. Telderstraat 13 in Arnhem verkocht aan een particuliere belegger.

Het kantoorgebouw ligt op kantorenpark ‘Gelderse Poort’, in het zuiden van Arnhem. De Mr. B.M.