Amsterdam,
03
mei
2018
|
13:23
Europe/Amsterdam

Kalmar huurt 1.400 m² kantoorruimte in World Port Center in Rotterdam

Kalmar Netherlands heeft op 1 mei 2018 zijn nieuwe kantoor geopend in het World Port Center in Rotterdam. Hiervoor heeft Kalmar met World Port Center Propco B.V. een huurovereenkomst gesloten voor circa 1.400 m² kantoorruimte en vijftig parkeerplaatsen. Kalmar biedt oplossingen en services voor vrachtbehandeling aan havens, terminals, distributiecentra en zware industrie.

Het World Port Center is één van de meest markante gebouwen in Rotterdam, ontworpen door Sir Norman Foster en gelegen op de Wilhelminapier, Kop van Zuid. Het gebouw beschikt over circa 35.500 m² kantoorruimte verdeeld over 32 verdiepingen en ongeveer 500 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage. Door zijn ligging op de kop van de Wilhelminapier, direct naast Hotel New York, biedt het kantoorgebouw een ongeëvenaard uitzicht over de skyline van Rotterdam.

Het gebouw is recentelijk verworven door World Port Center Propco B.V. UniforeDMC verzorgt het Asset Management en heeft samen met het Havenbedrijf ervoor gezorgd dat Kalmer uiteindelijk heeft gekozen voor het World Port Center. Met name de flexibiliteit en hoge kwaliteit van faciliteiten hebben een grote bijdrage geleverd voor deze succesvolle transactie.

Deze transactie is kenmerkend voor de nieuwe strategie van de eigenaar om met het gebouw verder te focussen op bedrijven met affiniteit voor de haven van Rotterdam.

CBRE begeleidde Kalmar Netherlands bij deze transactie. JLL trad in collegiale samenwerking met De Mik Bedrijfshuisvesting op als adviseur van de verhuurder. Het havenbedrijf heeft zich laten vertegenwoordigen door Solved.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.