Amsterdam,
04
juli
2017
|
12:43
Europe/Amsterdam

Kantoorruimte verhuurd in voormalige rechtbank Utrecht

De eigenaar van de voormalige rechtbank in Utrecht heeft twee nieuwe huurovereenkomsten afgesloten met Contax Nederland en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Zij huren samen in totaal bijna 580 m² kantoorruimte in het karakteristieke gebouw aan de Hamburgerstraat 28A. Contax Nederland heeft een meerjarig huurcontract getekend voor circa 166 m² kantoorruimte, de Vereniging van Openbare Bibliotheken sloot een langjarige overeenkomst voor circa 413 m² en verhuist hiermee na meer dan 100 jaar richting Utrecht.

De voormalige rechtbank staat in de schaduw van de Domtoren. Het gebouw ademt Utrechtse geschiedenis met een historie die teruggaat tot 1054 toen het gebouw fungeerde als Benedictijner klooster. Na de reformatie werd dit klooster het gerechtsgebouw. In 2008 is de rechtbank geheel gerestaureerd en is het gebouw onder meer in gebruik genomen door het Utrechts Archief, restaurant ‘De Rechtbank’ en een hotel. De ligging - op de hoek van de Hamburgerstraat en Korte Nieuwstraat - is zeer gunstig in het centrum van de Domstad en op loopafstand van het Centraal Station.

De Vereniging van Openbare Bibliotheken werd geadviseerd door Cushman & Wakefield. CBRE trad tijdens beide transacties op als adviseur van de particuliere eigenaar.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.