Amsterdam,
11
februari
2020
|
14:36
Europe/Amsterdam

LaSalle Encore+ koopt logistiek centrum van 61.000 m² in Bleiswijk

  • LaSalle Investment Management heeft namens haar Europese fonds Encore+ een logistiek centrum in Bleiswijk gekocht – een pand met meerdere huurders en een vloeroppervlak van 61.000 m².
  • Aantrekkelijk en kwalitatief hoogwaardig logistiek gebouw in een bestendige markt met vraag van (inter)nationale gebruikers
  • Ontwikkeld en verkocht door een joint-venture van USAA Realco-Europe en de Nederlandse projectontwikkelaar Somerset Capital Partners

LaSalle Investment Management (LaSalle), een wereldwijd opererende vastgoedbeleggingsmaatschappij, heeft vandaag de aankoop van het Urban Logistics Park Property B bekendgemaakt. Het betreft een logistiek centrum van 61.000 m² met meerdere huurders in Bleiswijk, dat wordt gezien als een logistieke 'hotspot' in Nederland. Het onlangs opgeleverde distributiecentrum is ontwikkeld door een joint-venture van USAA Realco-Europe en de Nederlandse projectontwikkelaar Somerset Capital Partners. Het pand bevindt zich op het voormalige terrein van de Flora Holland-bloemenveiling dat getransformeerd is tot een logistiek park. Ook het belendende perceel wordt momenteel ontwikkeld door dezelfde joint-venture; daar wordt gewerkt aan een distributiecentrum op maat voor Zalando.

David Ironside, fondsmanager bij Encore+, LaSalle Investment Management, zegt: “Na de aankoop van meerdere logistieke gebouwen in de nabijheid van een aantal grote Europese steden in 2019, toont deze deal aan dat Encore+ zich strategisch blijft richten op sterke logistieke locaties met een beperkt aanbod. In heel Europa zien we dat de groei van e-commerce de vraag naar logistieke voorzieningen sterk doet stijgen. We verwachten dat dit zo zal blijven, vooral in Nederland waar online verkopen slechts zo'n 10% van de totale detailhandelsomzet vormen en dit percentage volgens de prognoses de komende jaren aanzienlijk zal toenemen.”

Justin Hildebrandt, algemeen directeur van USAA Realco-Europe en Frans Landmeter, partner bij Somerset Capital Partners, zeggen: “We zijn blij dat LaSalle ons eerste pand in Bleiswijk heeft gekocht, dat verhuurd is aan toonaangevende (inter)nationale bedrijven zoals logistieke dienstverlener Gist en het supermarktconcern Detailresult Group (Dekamarkt, Dirk van den Broek). We gaan nu vol goede moed door met het volgende hoogwaardige ontwikkelingsproject op het belendende perceel, een distributiecentrum op maat voor Zalando. Daarmee komen we weer een stap dichterbij het realiseren van de visie die we voor ogen hebben met deze locatie.”

Dit nieuwbouwpand is een hoogwaardig logistiek distributiecentrum op een toplocatie in een dynamisch logistiek gebied dicht bij de A12, tussen Den Haag en Utrecht. Ongeveer 11.500 m² van het nieuwe logistieke gebouw is beschikbaar voor huur en daar hebben al veel bedrijven interesse in getoond. Wat betreft duurzaamheid is het doel om voor het nieuwe gebouw een BREEAM 'Very Good'-certificaat te verkrijgen en het dak zal binnenkort worden voorzien van 45.000 m² aan fotovoltaïsche zonnepanelen die naar verwachting enkele megawatt aan stroom zullen leveren.

Bij deze transactie kreeg LaSalle Investment Management advies van SOLID. Attorneys (juridisch), Drees & Sommer (technisch) en Deloitte (belastingen & structuur). De adviseurs van USAA Realco-Europe en Somerset Capital Partners waren Loyens & Loeff (juridisch), CBRE en 3Stone Real Estate (makelaars).

Dit bericht is eerder gepubliceerd door Somerset.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.