Amsterdam,
10
april
2015
|
14:10
Europe/Amsterdam

Lone star verwerft kantoorgebouw INIT in Amsterdam

INIT

Lone Star Funds heeft kantoorgebouw INIT verworven, gelegen op de Czaar Peterstraat 213 in Amsterdam. Belangrijkste huurder is mediabedrijf de Persgroep, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw en Het Parool.

INIT is een multi-tenant kantoorgebouw van circa 34.000 m² verhuurbare ruimte (voornamelijk open werkplekken) met een hoogwaardige afwerking. Daarnaast beschikt INIT over 170 overdekte parkeerplaatsen. Het gebouw heeft een restaurant, een bemande receptie en een auditorium.

INIT is gelegen op het Oostenburgereiland. De nabijheid van het bruisende stadscentrum, publieke voorzieningen en het multifunctionele karakter van de omgeving maken het gebouw aantrekkelijk voor verschillende soorten huurders.

CBRE adviseerde de verkoper. CMS Derks Star Busmann N.V was verantwoordelijk voor het juridische advies. DTZ Zadelhoff, BNP Paribas en Boag adviseerden Lone Star Funds. Loyens & Loeff was verantwoordelijk voor het juridische advies.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.