07
maart
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

LSI Project Investment verhuurt 9.000 m² in Central Post Rotterdam

Central Post I B.V., onderdeel van LSI project investment, heeft recent een langjarige huurovereenkomst met LyondellBasell gesloten voor kantoorruimte in Gebouw Central Post te Rotterdam.

LyondellBasell huurt in het gebouw circa 9.000 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen. De huurder zal het nieuwe kantoor per 1 april 2015 in gebruik nemen.

Central Post, gelegen aan het Delftseplein 27-33, is het volledig gerenoveerde voormalige expeditieknooppunt van de PTT midden in het Rotterdam Central District en direct naast het nieuwe Centraal Station. Het is het meest duurzame monumentale kantoorgebouw van Nederland. Met deze verhuur is het volledige kantoorgebouw verhuurd. De transactie onderschrijft het feit dat kwalitatief hoogwaardige kantoorruimte in het Rotterdam Central District goed verhuurbaar is. De keuze van LyondellBasell om zich te herhuisvesten in hetzelfde gebied is eveneens een bevestiging dat het RCBD als aantrekkelijke vestigingslocatie wordt gezien voor internationale corporates.Vanaf 2007 was de organisatie gevestigd in het nabijgelegen GrootHandelsgebouw.

LyondellBasell werd in het gehele traject geadviseerd door een integraal team van CBRE. Hierbij heeft CBRE als strategisch huisvestingsadviseur van LyondellBasell onder meer een Programma van Eisen opgesteld, een uitvoerige locatie- en alternatievenanalyse uitgevoerd en de onderhandelingen met verhuurder gevoerd.