Amsterdam,
21
oktober
2014
|
12:44
Europe/Amsterdam

Maarsen Groep verhuurt circa 5.490 m² in Prinsenhof

Prinsenhof Vastgoed, een onderneming van de Maarsen Groep, en ICL Holding The Netherlands hebben overeenstemming bereikt over een nieuw, langjarig huurcontract voor kantoorruimte in gebouw Prinsenhof aan het Koningin Wilhelminaplein 30 in Amsterdam. ICL zal hier haar Europese hoofdkantoor vestigen inclusief het Europese shared service center en het wereldwijde inkoopcentrum. ICL verwacht 290 hoog opgeleide en internationale werknemers te huisvesten waarvan 250 nieuw aan te nemen werknemers.De overeenkomst heeft betrekking op circa 5.490 m² kantoorruimte op de 3e tot en met de 7e verdieping en 140 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage.

Met deze transactie is gebouw Prinsenhof volledig verhuurd. Als onderdeel van de overeenkomst is afgesproken dat zowel huurder als verhuurder zullen investeren in de faciliteiten in het gebouw. Zo zullen onder meer het bedrijfsrestaurant, de receptie en vergaderfaciliteiten een upgrade krijgen.

Gebouw Prinsenhof staat naast het World Fashion Center in Amsterdam. De Ring A10 zorgt voor een goede lokale en regionale bereikbaarheid per auto. Daarnaast ligt het gebouw te midden van diverse openbaar vervoerverbindingen waardoor ook de binnenstad van Amsterdam eenvoudig te bereiken is.

Cushman & Wakefield adviseerde de huurder in deze. CBRE trad op als adviseur van de Maarsen Groep.