Amsterdam,
24
juli
2017
|
10:10
Europe/Amsterdam

Maarsen Groep verkoopt Prinsenhof in Amsterdam

Maarsen Groep heeft kantoorgebouw Prinsenhof in Amsterdam-West verkocht aan Catella Real Estate. De in München gevestigde vastgoedvermogensbeheerder voegt het gebouw toe aan de portefeuille van het duurzame fonds “Sarasin Sustainable Properties – European Cities”.

Prinsenhof is een multi-tenant kantoorgebouw aan het Wilhelminaplein 30 in Amsterdam West. Het in 2000 opgeleverde gebouw omvat circa 8.800 m2 kantoorruimte, verdeeld over 8 verdiepingen, en biedt ruimte aan 100 parkeerplaatsen. Momenteel zijn er 6 huurders in gevestigd, de grootste huurder is ICL Holding The Netherlands die circa 6.165 m2 in gebruik heeft.

Catella werd tijdens deze transactie geadviseerd door NL Real Estate en DLA Piper. CBRE trad op als adviseur van Maarsen Groep, Loyens Loeff was betrokken als juridisch adviseur.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.