Amsterdam,
22
december
2016
|
16:04
Europe/Amsterdam

Marsh en Mercer verlengen huur voor circa 6.000 m² in Groot Handelsgebouw

Marsh en Mercer, onderdeel van McLennan Companies, 's werelds leidende verzekeringsmakelaar en risico-adviseur, en Groothandelsgebouwen N.V. hebben een langjarige verlenging van het huurcontract afgesloten voor kantoorruimte in het Groot Handelsgebouw in Rotterdam. De verlenging heeft betrekking op circa 6.000 m² kantoorruimte (Stationsplein 45) en 135 bijbehorende parkeerplaatsen.

Het Groot Handelsgebouw is een gebouw en Rijksmonument aan het Weena, midden in het dynamische zakencentrum van Rotterdam. Het is met zo’n 180 huurders het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland. Imposant van buiten door de krachtige architectuur van H.A. Maaskant en Ir. W. van Tijen en van binnen een prettige werkomgeving. Het gebouw voorziet in ruime en flexibele kantoor- en winkelruimtes, uitgebreide diensten en faciliteiten, en een energieprestatie die aan de hoogste norm voldoet (label A).

In mei en juni dit jaar stond voor het gebouw een gigantische trap van 29 meter hoog en 57 meter lang met 140 treden en 5 gangpaden breed. De witte houten trap werd ondersteund door een steigerinstallatie, naar een idee van architectenbureau MVRDV. De trap was geplaatst als publiekstrekker om 75 jaar wederopbouw van de stad te vieren.

Huurders Marsh & Mercer werden geadviseerd door CBRE.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.