Amsterdam,
04
mei
2016
|
15:27
Europe/Amsterdam

Media Markt – Saturn Holding Nederland huurt 7.000 m2 in de Rotterdam

De Rotterdam I BV heeft een langjarig huurcontract afgesloten met Media Markt - Saturn Holding Nederland voor de huur van circa 7.000 m² kantoorruimte in gebouw De Rotterdam. Op de 35e tot en met 40e verdieping van de Wilhelminakade 52 wordt het hoofdkantoor van Media Markt – Saturn Holding Nederland gevestigd, circa 350 medewerkers krijgen hier een nieuwe werkplek. Het gebouw is hiermee voor 95% verhuurd. Naar verwachting zal de nieuwe huurder medio juni 2016 haar intrek in het gebouw nemen. De Rotterdam is een ontwikkeling van De Rotterdam I BV, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Het ontwerp van De Rotterdam is van OMA/Rem Koolhaas. De Rotterdam is met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca, een NHOW hotel met 278 kamers, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen, een verticale stad op de Wilhelminapier.

Media Markt - Saturn Holding is momenteel gevestigd in een gebouw aan het Rotterdamse Prins Alexanderplein. Om het groeiende aantal medewerkers een goede en moderne werkplek te bieden, ontstond de vraag naar extra ruimte. Ook grijpt de organisatie de verhuizing aan om te kunnen werken volgens de principes van ‘het nieuwe werken’: open en flexibel.

Wij zijn zeventien jaar geleden met ons hoofdkantoor en de eerste Media Markt winkel in Rotterdam gestart. De nuchtere Rotterdamse werkmentaliteit zit inmiddels diep geworteld en is onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur. Wij zijn blij dat we de komende jaren verder kunnen werken aan ons succes vanuit een inspirerend gebouw in een prachtige stad
Rob Janssen, CFO Media Markt – Saturn Holding Nederland
Met deze transactie verbinden we opnieuw een hele grote en sterke naam aan De Rotterdam. Media Markt - Saturn Holding Nederland is een geweldige huurder die, met de 350 medewerkers die in het gebouw gevestigd zullen worden, veel dynamiek in en om het gebouw teweeg zal brengen. 
Mischa Molsbergen, Molsbergen Development en namens de Rabo Vastgoedgroep Project Directeur De Rotterdam

Molsbergen Development verzorgt namens Rabo Vastgoedgroep het asset- en ontwikkelings-management van de Rotterdamse portfolio: De Rotterdam, First en Cool63. Pels Rijcken heeft deze transactie begeleid namens de verhuurder. Verhurend makelaars zijn DTZ Zadelhoff en JLL. De huurder is geadviseerd door Nauta Dutilh en CBRE, die eveneens de opdracht heeft gekregen voor het projectmanagement van het interieur.

Voor meer informatie over de Rotterdam: www.derotterdam.nl