Rotterdam,
23
december
2020
|
13:50
Europe/Amsterdam

Medpace Netherlands B.V. sluit een langjarige huurovereenkomst in gebouw Eurogate III in Rotterdam Alexander

Medpace Netherlands B.V. en Rubens Capital Partners (handelend namens een institutionele belegger) zijn de huur van circa 730 m² overeengekomen in gebouw Eurogate III in Rotterdam Alexander.

Medpace is een sinds 2016 beursgenoteerde middelgrote, klinische contractonderzoeksorganisatie gevestigd in Cincinnati, Ohio. Het bedrijf levert diensten voor fase I-IV van de ontwikkeling van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, waaronder regelgevende diensten en centrale laboratoriumdiensten. Medpace verlaat hiermee het Rivium dat, net zoals de huidige locatie, de komende jaren wordt getransformeerd naar een nieuwe woonwijk.

Met deze verhuizing kiest Medpace voor een goed gefaciliteerd gebouw met verschillende voorzieningen inclusief hospitality concept, uitgevoerd door Sodexo. Steff Verschueren, verantwoordelijk vanuit Medpace voor de coördinatie van dit project, vertelt: “Voor ons nieuwe kantoor gingen wij op zoek naar een aantrekkelijke omgeving met een goede bereikbaarheid per auto en ov. Het was voor ons belangrijk om een professionele verhuurder te vinden waarop wij kunnen rekenen om kwalitatieve service en een goede communicatie met ons lokale team te garanderen. Het gebouw is onlangs volledig gerenoveerd. De aanwezigheid van een bedrijfsrestaurant biedt zowel voor onze medewerkers als onze bezoekers een extra meerwaarde.”

Eurogate III is in 2020 geheel casco gerenoveerd en daarbij onder andere voorzien van een hostess, een luxe koffiecorner inclusief Grab&Go en een Food Plaza van circa 300 m² met verse bereiding van eten en drinken op de begane grond. De renovatie heeft ervoor gezorgd dat het gebouw energiezuiniger is. Tevens zijn er 20 elektrische laadpunten op het terrein aangebracht.

Victor Groot, Asset Manager bij Rubens Capital Partners: “We zijn zeer verheugd met de komst van Medpace in het gebouw. Dit is een sterke internationale onderneming die duidelijk de keuze heeft gemaakt voor een kwalitatief gebouw met goede voorzieningen op een goed bereikbare locatie.”

Medpace werd in deze transactie bijgestaan door het team van CBRE in Rotterdam. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op als adviseur voor de verhuurder. Rubens Capital Partners is de asset manager voor de Nederlandse portefeuille van de institutionele belegger.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.