Amsterdam,
24
mei
2023
|
21:41
Europe/Amsterdam

Meer betaalbare en beschikbare woningen

Media Contact: Irene Martini

Om het woning tekort op te lossen moeten er meer woningen bijkomen. Maar hoe? Daarover zijn de meningen verdeeld. Eén ding is zeker: het regeringsbeleid leidt juist tot mínder betaalbare en beschikbare woningen. In een reeks van 3 video's leggen we uit waarom. 

 

Bekijk hier de videoreeks
 

Video 1. Averechtse effecten huurprijsregulering
Om het woningtekort op de lossen, heeft de overheid een aantal maatregelen geselecteerd, waaronder de huurprijsregulering. Op het oog aantrekkelijk, want daardoor zal de waarde van zo’n 335.000 woningen dalen. Toch zien wij vooral averechtse effecten. Hoe dat zit? 

 

Video 2. Woningmarkt: Beschikbaarheid en betaalbaarheid in het huidige investeringsklimaat
Hoe is het nu precies gesteld met het woningaanbod? En wie gaat ervoor zorgen dat er nieuwe woningen worden bijgebouwd? Corporaties, of toch vooral investeerders? Onze belangrijkste boodschap: het is belangrijk dat de Nederlandse overheid het aantrekkelijk houdt voor investeerders om in woningen te investeren, en zo de huidige woningvoorraad te vergroten.

 

Video 3. Onze oplossingen voor meer betaalbare huurwoningen
In de vorige twee video’s hadden we het over de averechtse effecten van de aanstaande huurregulering. We bespraken het nijpende woningtekort, en het averechtse effect van de overheidsmaatregelen op het zorgelijke gebrek aan overheidsaandacht voor ons investeringsklimaat. Er is werk aan de winkel, zoveel is duidelijk. Maar wat kan de overheid nu wèl concreet doen om méér betaalbare huurwoningen te realiseren?

 

 

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.