Amsterdam,
16
november
2021
|
14:32
Europe/Amsterdam

MeiraGTx Netherlands (1.000 m2) verhuist naar Amsterdam IQuaters Campus

16.11.2021 MeiraGTx Netherlands

Asset Manager DutchRE is verheugd om te vermelden dat het Nederlandse hoofdkantoor en de lab faciliteiten van MeiraGTx Netherlands zijn verhuisd naar het Rosalyn gebouw (Paalbergweg 2-4) op de IQuarters campus in Amsterdam. Samen met hun extra faciliteit in het Frances gebouw (Pietersbergweg 273) is MeiraGTx Netherlands nu goed vertegenwoordigd op de IQuarters campus in het Amsterdam Life Science District.

De IQuarters campus is een nieuwe kantorencampus waar bedrijven met een achtergrond in innovatie, health tech en life sciences zich vestigen. Dit is een hechte community, waarbinnen regelmatig seminars en andere netwerkevenementen worden georganiseerd.

MeiraGTx (Nasdaq: MGTX) is een verticaal geïntegreerd gentherapiebedrijf met zes programma's in klinische ontwikkeling en een brede pijplijn van preklinische programma’s en onderzoeksprogramma's. MeiraGTx heeft kernkwaliteiten in het ontwerpen en optimaliseren van virale vectoren, de productie van gentherapie alsmede in de ontwikkeling van potentieel transformatieve genregulatietechnologie. Onder leiding van een ervaren managementteam heeft MeiraGTx een portfolio aanpak gevolgd door het licentiëren, verwerven en ontwikkelen van technologieën over de volle breedte van productkandidaten en indicaties. De initiële focus van MeiraGTx ligt op drie verschillende gebieden van onvervulde medische behoeften: oculair, inclusief erfelijke retinale aandoeningen en degeneratieve oogziekten, neurodegeneratieve ziekten en ernstige vormen van xerostomie. Hoewel MeiraGTx zich in eerste instantie richt op het oog, het centrale zenuwstelsel en de speekselklier, wil MeiraGTx in de toekomst haar focus uitbreiden en aanvullende gentherapiebehandelingen ontwikkelen voor patiënten die aan andere ernstige ziekten lijden.

“IQuarters Campus is een uitstekende locatie voor ons”, aldus Janneke Meulenberg, algemeen directeur van MeiraGTx Netherlands. "Hier hebben we de flexibiliteit om de ruimte aan te passen aan onze specifieke behoeften".

AAARCHITECTEN was verantwoordelijk voor ontwerp en begeleiding van de transformatie van kantoor naar laboratoria voor MeiraGTx Netherlands. Daarnaast heeft MeiraGTx Netherlands juridische ondersteuning gekregen van DVLP advocaten.

Trinity Vastgoed (eigenaar) en DutchRE werden bijgestaan door het verhuurteam van CBRE en Colliers International (www.i-quarters.nl).