Amsterdam,
10
mei
2019
|
13:52
Europe/Amsterdam

MetLife Investment Management herfinanciert recent aangekocht winkelcentrum Maxis Muiden

MetLife Investment Management heeft een lening verstrekt aan de vooraanstaande particuliere alternatieve belegginsonderneming Angelo Gordon en de Nederlandse asset manager en belegger Cairn Real Estate, voor het herfinancieren van winkelcentrum Maxis in Muiden dat zij in het vierde kwartaal van 2018 kochten.

Maxis Muiden omvat 22.675 m² aan verhuurbaar vloeroppervlak, verdeeld over 25 winkelunits, en beschikt over 1250 gratis parkeerplaatsen. Het winkelcentrum is een unieke winkelvoorziening buiten het stadscentrum, en biedt een verscheidenheid aan bekende namen op winkelgebied, zoals Albert Heijn XL, Lidl, BCC, Nike en fastfoodketen Burger King. Op het terrein is ook een tankstation en een carwash. Dankzij de goede bereikbaarheid en locatie dicht bij Amsterdam biedt dit winkelcentrum ook op de lange termijn perspectieven. De nieuw aan te leggen directe verbinding met het Amsterdamse woongebied IJburg in 2020 zal de populariteit van Maxis Muiden verder vergroten.

“Deze transactie, die mogelijk was dankzij de samenwerking met MetLife Investment Management, was belangrijk voor ons fonds. Wij zijn blij dat we een financieringspartner hebben gevonden die een goed inzicht heeft in de markt en dit specifieke soort object. Samen hebben wij een structuur kunnen realiseren die goed werkt voor beide partijen.”
Marcel Hertig, Vice President at Angelo Gordon
“De reputatie van Angelo Gordon en Cairn in combinatie met de unieke activakarakteristieken kreeg veel belangstelling van nationale en internationale financiers. Wij zijn blij dat we in MetLife Investment Management een professionele en pragmatische partner hebben gevonden die flexibiliteit en toewijding heeft laten zien bij het realiseren van dit complexe financieringsproject.”
Robert-Jan Peters, Executive Director Debt & Structured Finance CBRE

Angelo Gordon en Cairn Real Estate zijn door CBRE ondersteund bij het verkrijgen van de financiering. De juridische adviseur van de kredietnemer was Osborne Clarke, en MetLife Investment Management werd geadviseerd door Taylor Wessing.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.