18
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mijlpaal voor PropertyMatch: totaal handelsvolume inmiddels boven 1 miljard EUR

PropertyMatch, het online handelsplatform van CBRE voor aandelen in niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen (de zogenaamde secondaries), heeft sinds de lancering in totaal voor meer dan € 1 miljard aan secondaries verhandeld.

Deze mijlpaal werd behaald binnen een tijdsbestek van ongeveer 2,5 jaar.

Een record aantal van 48 transacties met een waarde van meer dan € 270 miljoen werd verhandeld in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit is een toename van 240% vergeleken met dezelfde periode in 2011 en staat gelijk aan het volume dat in totaal over het gehele eerste jaar werd verhandeld.

De consistente stijging van transacties is een goede indicatie voor de toenemende behoefte aan transparantie bij investeerders. Met name inzicht in de liquiditeit en de waarde van secondaries, op basis van de vraag en aanbod uit de markt, spelen daarbij een belangrijke rol. Deze informatie was voorheen niet beschikbaar. Dit had een verminderd vertrouwen in de secondary markt tot gevolg.

PropertyMatch biedt de oplossing voor een voorheen intransparante en illiquide markt en is het eerste systeem dat voorziet in een omgeving waarin transacties snel en relatief eenvoudig tot stand kunnen worden gebracht. PropertyMatch is het platform waar belangrijke informatie over de fondsen zelf, het huidige prijsniveau en de transactiegeschiedenis vrij beschikbaar is.
Casper van Grieken, Director Real Estate Finance Nederland: “De voordelen die PropertyMatch biedt sluiten naadloos aan op het feit dat de behoefte van investeerders aan transparantie niet langer een wens is maar een eis. Het is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbaar en vooraanstaand platform dat een groot en breed spectrum aan investeerders aan zich heeft weten te binden. Meer dan 140 fondsen - waarvan 50 Europees - profiteren momenteel van de liquiditeit die PropertyMatch biedt. Dit is meer dan een verdubbeling van het aantal fondsen dat vorig jaar via het platform werden aangeboden. Het aanbod betreft momenteel een aantal Pan-Europese fondsen en een aantal gespecialiseerde fondsen met een focus op Frankrijk, Duitsland, Portugal en de Scandinavische landen.” PropertyMatch is opgezet en wordt beheerd door CBRE en GFI.