Amsterdam,
13
februari
2020
|
11:10
Europe/Amsterdam

MN koopt high street portefeuille van Ronstreet Properties

MN heeft namens haar opdrachtgever pensioenfonds PMT vier high street winkelpanden aangekocht van Ronstreet Properties. De winkels zijn verhuurd aan modeconcern WE. Het gaat om goedlopende winkels die op toplocaties liggen in Groningen, Den Bosch, Eindhoven en Maastricht.

Goede retailmix

Deze vier steden zijn in de regio’s de ‘go-to destination’ voor shopping, food & beverage en fun. Er is een goede mix van retailers als WE, The Sting en sterke nieuwe toetreders als Decathlon, TKMaxx en New Yorker. Daarnaast zijn er ook concepten en winkels te vinden als Hutspot, Dit is Waar, Baskin Robbins, Joe & the Juice en Tauphe.

Locaties

De nieuw aangekochte winkelpanden liggen in alle steden op toplocaties. De WE in Groningen ligt op het beste stuk van de Herestraat. In de zomer zal ook de nieuwe H&M haar deuren hier openen. Vorige week bleek uit onderzoek dat de winkelleegstand in Groningen ver onder het landelijk gemiddelde ligt.

In Den Bosch heeft de WE een prominente locatie aan de Markt. Den Bosch heeft een actieve gebruikersmarkt en diverse nieuwe retailers hebben hier winkels geopend zoals By-Bar, Van den Assem, Penn & Ink NY en Xandres.

De WE in Eindhoven ligt aan de Demer, waar zowel MN als Redevco hun huidige bezit succesvol aan het herontwikkelingen zijn. MN verbouwt hier het voormalige V&D-pand naar een multi tenant gebouw, dat inmiddels grotendeels verhuurd is.

In Maastricht ligt de WE aan de Kleine Staat. Maastricht is een van de populairste toeristische bestemmingen van Nederland met meer dan drie miljoen bezoekers per jaar. Dit is goed te zien aan de stijging van het aantal hotel overnachtingen, 44% in de periode van 2010-2018.

Advisering

MN werd bij de aankoop geadviseerd door Arcadis (technisch), BarentsKrans (juridisch) en Brickstone (commercieel). De verkoper werd technisch en commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch door Loyens & Loeff.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.