24
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Multichannel kern van strategie retailer in 2014

Uit CBRE’s onderzoek The Physical Store in a Digital World blijkt dat de meerderheid van de retailers in 2014 meer winkels zal openen en tegelijkertijd streeft naar grotere winkels die meer inspelen op beleving.

Het doel is het bezoekersaantal te verhogen als direct resultaat van hun multichannel strategie.

In het onderzoek is de opinie van 50 vooraanstaande internationale retailers weergegeven ten aanzien van hun multichannel retail strategie en hoe zij deze in de toekomst zien. In het onderzoek worden de volgende thema’s belicht:

•De mate van betrokkenheid van de retailer met digitale technologie (social media, smart phone apps);
•Het effect van de digitale strategie van retailers op bezoekersaantallen, omzet en de omvang/inrichting van de winkel;
•De toekomstige vraag van retailers naar fysieke winkels;
•Waar retailers de grootste waarde van hun digitale strategieën aan ontlenen.

Uit The Physical Store in a Digital World komt naar voren dat bijna alle retailers (87%) het gevoel hebben dat zij een toenemende omzet zullen zien als gevolg van hun digitale strategie. 80% verwacht een toename in bezoekersaantal in de winkels. Een significant aantal (40%) voorziet een behoefte aan meer winkels in de toekomst en verwacht meer winkels te gaan openen.

Digitale technologie is een integraal onderdeel van het arsenaal van een winkelier. Bijna alle ondervraagde retailers (85%) beschikken momenteel over speciale middelen om hun digitale strategie uit te voeren en 87% gebruikt hiervoor een website. Digitale technologie wordt eveneens door retailers gebruikt om de consument via social media, smart phone apps en geo-lokalisatie naar hun winkel te trekken. De meeste retailers zijn de mogelijkheden in kaart aan het brengen om grotere winkels te creëren. In grotere winkels is meer ruimte voor beleving en voor digitale tools zoals iPads en digitale schermen om de volledige breedte van het productaanbod te kunnen laten zien.

Krijn Taconis, Executive Director Retail CBRE: “In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit dat retailers hun merk uitdragen en dat zij als geen ander weten op welke manier de consument het merk beleeft. De vooruitgang in de technologie zorgt ervoor dat zij hiervoor gebruik kunnen maken van een toenemend aantal tools, waarbij internet gezien moet worden als extra etalage. Winkeliers die de digitale technologie omarmen hebben de meeste kans op succes. Dit geldt voor het gehele retail spectrum, van food tot fashion en van het luxe tot goedkopere segment.”

The Physical Store in a Digital WorldThe Physical Store in a Digital World