05
januari
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederland neemt als eerste land pan-Europees digitaal vastgoedbeheersysteem in gebruik

Het Nederlandse kantoor van CB Richard Ellis is de eerste locatie waar het nieuwe pan-Europese vastgoed- en vermogensbeheersysteem, genaamd Yardi, live zal gaan.

Het Yardi systeem biedt alle functionaliteit die nodig is voor vastgoed- en vermogensheer, waaronder financiële transacties.

In de laatste vier maanden is de eerste fase van het project afgerond, dat zich initieel richt op drie landen, Nederland, Frankrijk en Spanje. Tegen het einde van 2009 wordt het hele project afgerond, waarbij het Yardi systeem in gebruik zal worden genomen in alle belangrijke Europese landen. Het systeem biedt klanten van CB Richard Ellis een volledig geïntegreerd Europees vastgoed- en vermogensbeheersysteem.

Met het systeem kan CBRE het vastgoed van klanten in verschillende Europese landen beheren via één systeem. Dit betekent dat alle financiële gegevens op dezelfde manier verwerkt worden, en dat klanten via internet toegang hebben tot hun gegevens. Dit systeem levert de basiscapaciteit voor een vergaande uitbreiding van deze bedrijfsactiviteit in 2009.

Elk deelnemend land heeft enorme toewijding getoond en inspanningen geleverd om het project binnen zo’n korte periode op het vereiste niveau te krijgen. De aansturing van het project was in handen van Nigel Biggs, hoofd van European Property Management en de projectleider was Martin Rowe, de European Systems Manager. Dankzij Cees Baas, die ondersteund werd door Astrid van der Vecht en Rick Veken, wordt Yardi in Nederland als eerste in gebruik genomen.