Amsterdam,
30
november
2015
|
10:53
Europe/Amsterdam

Nederlands Instituut van Psychologen huurt in HNK

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), met ruim 13.000 leden de grootste beroepsvereniging van psychologen in Nederland, huurt circa 730 m² kantoorruimte in Het Nieuwe Kantoor (HNK) in Utrecht.
Het NIP heeft met verhuurder NSI HNK B.V. een meerjarige huurovereenkomst afgesloten voor huisvesting van het verenigingsbureau aan de Arthur van Schendelstraat 650-748. Het NIP kiest hiermee voor een flexibel kantoorconcept gecombineerd met een vraaggestuurde afname van de aanwezige gezamenlijke faciliteiten, bijvoorbeeld voor vergaderen en ontmoeten, inclusief catering en receptie. Deze fundamentele keuze van het NIP levert een aanzienlijke besparing op in de totaal te huren oppervlakte en maakt het mogelijk om een contributieverlaging voor te stellen voor de NIP-leden.

HNK ligt in het stationsgebied van Utrecht, één van de meest gewilde kantoorlocaties van de Domstad. Het NIP heeft mede om de ligging voor deze locatie gekozen. Met honderden actieve leden die regelmatig in Utrecht vergaderen is de goede bereikbaarheid van het verenigingsbureau noodzakelijk. In de omgeving zijn tevens diverse (overheids-)bedrijven gevestigd, zoals de Rechtbank, NS en Prorail.

De verhuurder werd geadviseerd door DTZ Zadelhoff. CBRE trad op als adviseur van huurder NIP en is eveneens verantwoordelijk voor het ontwerp en project management van de inrichting.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.