Amsterdam,
17
oktober
2016
|
15:40
Europe/Amsterdam

Nederlandse particuliere belegger verkoopt kantorencomplex Piet Hein Buildings in Amsterdam

Een Nederlandse particuliere belegger en Hannover Leasing hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van vooraanstaand kantorencomplex Piet Hein Buildings in Amsterdam. Hannover Leasing heeft het object gekocht namens een JV van een Fins Pensioenfonds (Ilmarinen) en een Franse verzekeraar (Malakoff).
Piet Hein Buildings is momenteel volledig verhuurd, de drie belangrijkste huurders zijn internationale organisaties, online reisplatform Booking.com is de grootste huurder met een huurcontract voor circa 13.500 vierkante meter kantoorruimte. Een verkoopprijs is niet bekendgemaakt door de betrokken partijen. 

Piet Hein Buildings is een modern kantorencomplex met een centrale ligging op loopafstand van het Centraal Station in Amsterdam. Het bestaat uit drie onderling verbonden kantoorgebouwen van in totaal circa 32.000 vierkante meter kantoorruimte en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage voor 366 auto's. De gebouwen beschikken ieder over een eigen entree en receptie.  

Alle huurders kunnen gebruikmaken van een inpandig restaurant op de begane grond en hebben eveneens toegang tot diverse vergaderfaciliteiten. In de omgeving van Piet Hein Buildings zijn diverse restaurants, bars en culturele hotspots te vinden. 

Bart Verhelst, Executive Director Investment Properties
De sterke aantrekkingskracht van Amsterdam op nationale en internationale werkgevers zoals Booking.com en Teva Pharmaceuticals, gecombineerd met de schaarste aan beleggingsmogelijkheden van deze omvang en kwaliteit, heeft in een zeer sterke propositie voor Piet Hein Buildings geresulteerd.
Bart Verhelst, Executive Director Investment Properties

Hannover Leasing werd geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff. CBRE trad op als adviseur van de verkoper, in samenwerking met NL Real Estate. Nauta Dutilh was betrokken als juridisch adviseur. 

 

pdf icon

het financieele dagblad

17
okt
2016
(pdf)
Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.