05
juli
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nederlandse Vereniging van Banken huurt in Symphony Amsterdam

Philips Pensioenfonds heeft met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een huurovereenkomst afgesloten voor 2.000 m² op de zesde en zevende verdieping van gebouw Symphony aan de Amsterdamse Zuidas.

Het complex Symphony (totaal 34.200 m² v.v.o. kantoorruimte) ligt tegenover NS-station Amsterdam Zuid en is ontworpen door architect Pi de Bruijn. De toren is met een hoogte van circa 105 meter, bestaande uit begane grond en 27 verdiepingen, één van de hoogste gebouwen van de Zuidas. In het vorig jaar nog volledig leegstaande Symphony houden inmiddels enkele prominente financiële organisaties kantoor waardoor het gebouw nu een bezettingsgraad van circa 70% kent.
De Nederlandse Vereniging van Banken behartigt de belangen van het Nederlandse bankwezen. Met name de positie van de banken in de samenleving en de groeiende behoefte aan transparantie en openheid krijgen hierbij aandacht. De NVB streeft naar een sterk, gezond en internationaal concurrerend bankwezen in Nederland met effectieve marktwerking en houdt rekening met de belangen van haar gesprekspartners, waaronder toezichthouders, overheid en diverse belangenverenigingen.
De Nederlandse Vereniging van Banken is tijdens het verwervingstraject begeleid door Desenco Real Estate Management BV uit Zoetermeer. CB Richard Ellis trad bij deze transactie op als adviseur van Philips Pensioenfonds.