06
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

New York blijft duurste stad voor Retailers

New York City blijft de duurste stad voor retailers, dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek van CB Richard Ellis naar het niveau van winkelhuurprijzen op de belangrijkste (retail)bestemmingen ter wereld.

De toegenomen vraag naar het beperkte aantal prime winkellocaties heeft een stijging van de huurprijzen teweeggebracht. Het algemene beeld laat zien dat de huurprijzen op kwartaalbasis met 1.9% stegen en op jaarbasis met 3.8%.

New York blijft de ranglijst aanvoeren als de duurste retailmarkt ter wereld met een jaarlijkse huurprijs op toplocaties van € 14.438,= per vierkante meter per jaar.
Hong Kong en Sydney hebben van plek gewisseld. Waar Sydney vorig kwartaal nog op nummer twee stond, is de stad nu weer een plaatsje gedaald naar nummer drie (€ 9.888,= per m² per jaar).
Hong Kong staat op nummer 2 (€ 12.896,= per m² per jaar). Ter vergelijking, in Amsterdam betaalt men op prime winkellocaties ongeveer € 2.800,= per m² per jaar.

Londen (4), Zurich (5) en Parijs (7) scoren het hoogste in de betreffende lijst in de regio EMEA. Om het gehele rapport te bekijken, klik op onderstaande link.

Global MarketView RetailGlobal MarketView Retail