Amsterdam,
28
november
2019
|
15:47
Europe/Amsterdam

NIBC financiert de acquisitie en ontwikkeling van het Groot-Handelshuis aan de Grote Markt in Groningen

NIBC heeft MWPO’s acquisitie en beoogde ontwikkeling van het voormalig V&D-pand in Groningen gefinancierd. Het oude winkelpand zal worden omgebouwd tot een modern kantoor met ruimte voor flexplekken, vergaderzalen en alle faciliteiten die toekomstige gebruikers zullen verlangen. Na de ingrijpende upgrade biedt het warenhuis vanaf 2020 een werkplek voor 450 mensen.

De verstrekte financiering heeft MWPO in eerste instantie de mogelijkheid geboden het pand aan te kopen, daarnaast biedt het MWPO flexibiliteit en financiële ruimte voor de uitvoering van het businessplan en de geplande herontwikkeling.

Op de begane grond komt een vernieuwde Jumbo supermarkt, daarnaast biedt de La Place op de vierde verdieping de mogelijkheid om te genieten van een verse kop koffie en van het uitzicht over de Grote Markt. Na de herontwikkeling krijgt het pand een nieuwe functie: van warenhuis naar handelshuis. Om daar op aan te sluiten heet het oude V&D-pand voortaan ‘Het Groot Handelshuis’.

Kristiaan Capelle, eigenaar MWPO, naar aanleiding van deze transactie: “CBRE Debt & Structured Finance heeft ons vanaf het begintraject in de acquisitiefase bijgestaan in het vinden van de juiste financiering en financieringsvorm, wij hebben de kennis, professionaliteit en betrokkenheid van CBRE als zeer prettig ervaren.”

Jeroen Belt, Director Commercial Real Estate bij NIBC: “We zijn zeer verheugd dat we MWPO mogen bijstaan om dit gezichtsbepalende pand in het centrum van Groningen te transformeren naar een moderne multifunctionele locatie. Een mooie ontwikkeling voor de stad en haar bewoners.”

Philip Zwart, Senior Director CBRE Debt & Structured Finance: “Het financieren van grote leegstaande winkelpanden in een stadscentrum lijkt een onmogelijke opgave. Toch is het gelukt het oude V&D pand in Groningen te financieren. De visie, professionaliteit en een realistische financiële onderbouwing van MWPO in combinatie met de pragmatische aanpak van NIBC heeft geresulteerd in een “vooraf niet te durven dromen” acquisitie- en ontwikkelfinanciering!”

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.