Amsterdam,
16
december
2019
|
15:46
Europe/Amsterdam

NIBC financiert ontwikkeling van Eden District

NIBC heeft een lening verstrekt aan Blauwhoed voor de ontwikkeling van 95 duurzame woningen aan de Lloydpier in Rotterdam. Het betreft het nieuwbouwproject Eden District, gelegen in het Lloydkwartier aan de Lloydpier tussen de Kratonkade en de Lloydkade. Het project is begin december in aanbouw genomen.

Blauwhoed realiseert in totaal 95 ‘Gate en Town Houses’, ‘Waterside Apartments en ‘Rooftop Villas’. De woningen hebben een gemiddelde grootte van 132 m² en er worden 95 ondergrondse parkeerplaatsen gerealiseerd. De totale woonoppervlakte bedraagt circa 12.500 m² en wordt aangevuld door een groene binnentuin in het hart van de gebouwblokken. Deze binnentuin symboliseert het duurzame karakter van de ontwikkeling en is toegankelijk voor bewoners om te recreëren. Met een “PowerNEST” wordt er zonne- en windenergie opgewekt.

Ernst Peeman, CFO van Blauwhoed: “Deze financiering is van groot belang voor Blauwhoed. Het stelt ons in staat om deze schitterende ontwikkeling aan de Lloydpier te gaan realiseren. Wij zijn dan ook erg blij met het resultaat en in het bijzonder met het feit dat deze financiering de sterke relatie tussen Blauwhoed en NIBC nogmaals onderstreept.”

Hein van der Post, Director Commercial Real Estate bij NIBC: "Ook wij zijn erg blij bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van 95 duurzame woningen. We hebben hard gewerkt om een goede oplossing voor beide partijen te bewerkstelligen en zijn blij dat we op deze manier Blauwhoed kunnen ondersteunen. Dit type financiering past erg goed bij NIBC en onderstreept ons commitment om duurzame en binnenstedelijke projecten te financieren in de Nederlandse markt.”

Philip Zwart, Senior Director CBRE Debt & Structured Finance: “Dit project is geweldig voor de ontwikkeling van Rotterdam als woon- en leefgebied. Het duurzame karakter van dit project past perfect bij de huidige tijdsgeest. We zijn erg tevreden met het resultaat en met de mogelijkheid om op deze manier Blauwhoed te ondersteunen. De goede relatie tussen NIBC en Blauwhoed gecombineerd met de flexibiliteit en daadkracht van NIBC hebben uiteindelijk de doorslag gegeven in deze transactie.”

Blauwhoed werd bij de onderhandelingen over deze financiering begeleid door CBRE Debt & Structured Finance.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.