Amsterdam,
08
januari
2015
|
17:38
Europe/Amsterdam

Nidera huurt circa 4.500 m2 in De Rotterdam

De Rotterdam

De Rotterdam I BV heeft een huurovereenkomst gesloten met Nidera, handelsorganisatie in agrarische commodity producten, zoals graan en oliehoudende zaden. Het betreft een overeenkomst voor de gehele 5e verdieping van De Rotterdam, circa 4.500 m2. Nidera is direct gestart met het ontwerpen van een concept voor haar nieuwe werkomgeving om naar verwachting eind van het jaar met de 230 medewerkers van het hoofdkantoor haar intrek te nemen in De Rotterdam.

Ton van der Laan, CEO Nidera Group: “Het iconische gebouw, de internationale uitstraling en het feit dat wij met onze 230 medewerkers één grote vloer gaan betrekken, sluit uitstekend aan op onze visie en wijze van werken. De verhuizing heeft als doel ook binnen onze organisatie nog efficiëntere verbindingen te leggen tussen de verschillende schakels in de keten van onze processen.”

Mischa Molsbergen, Project directeur De Rotterdam: “Nidera is opnieuw een geweldige huurder voor De Rotterdam. Een wereldconcern dat kwaliteit, innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en zaken doet over de hele wereld. Juist die internationale oriëntatie maakt dat ik verwacht dat De Rotterdam, met al haar faciliteiten en voorzieningen zoals het hotel, het congrescentrum en de restaurants, van toegevoegde waarde zullen zijn voor dit van oorsprong Nederlandse concern.”

De Rotterdam

Sinds de oplevering van het gebouw eind november 2013, staan het gebouw De Rotterdam nationaal en internationaal enorm in de belangstelling. Inmiddels is zo’n 85% van het gebouw, in totaal 160.000 m2, verhuurd of verkocht. De Rotterdam is met 60.000 m2 kantoor, zo’n 1.500 m2 horeca met onder meer restaurant HMB, het viersterren lifestyle-hotel nhow Rotterdam met congres-/eventruimten en 278 kamers, een parkeergarage met plaats voor zo'n 670 auto’s en 240 woningen, een verticale stad op de Wilhelminapier.

CBRE en Ploum Lodder Princen Advocaten traden bij deze transactie op namens Nidera. DTZ Zadelhoff en Six Advocaten hebben deze transactie begeleid namens de verhuurder. 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.