04
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuw DC Action ter ondersteuning internationale expansie

Action zal naar verwachting in mei 2013 starten met de bouw van een tweede distributiecentrum in Limburg ter ondersteuning van haar internationale groeistrategie.

Deze strategie is gericht op het openen van nieuwe winkels in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Action heeft inmiddels meer dan 340 winkels en door de geplande verdere groei zal de capaciteit van het huidige distributiecentrum in Zwaagdijk-Oost in de nabije toekomst ontoereikend zijn. Daarnaast worden de afstanden tot de nieuwe winkels in België, Duitsland en Frankrijk te groot. Het nieuwe distributiecentrum wordt gebouwd in het Businesspark Midden-Limburg in St. Joost (gemeente Echt-Susteren) in Limburg. Volgens planning zal het nieuwe distributiecentrum begin januari 2014 operationeel zijn.
De groeistrategie van Action draagt bij aan de werkgelegenheid. Op dit moment werken meer dan 11.000 personen bij Action en in het nieuwe distributiecentrum zullen circa 600 mensen werkzaam zijn.

Action staat bekend om het verrassende en volledige assortiment met verbazend lage prijzen. Het sterk wisselende assortiment van Action is breed en omvat huishoud, kantoorartikelen, cosmetica, voedingswaren, speelgoed, textiel, glas, porselein en aardewerk, seizoen, decoratief en doe-het-zelf.

CBRE trad op als adviseur van Action.