02
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

NIEUW DC IN ROOSENDAAL VOOR FOREVER DIRECT

Roosendaal/Amsterdam – 1 september 2011 – Forever Direct E.U. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met HVBM Vastgoed voor haar nieuw te bouwen distributiecentrum op Bedrijvenpark Borchwerf II dat in de gemeenten Roosendaal en Halderberge ligt. De huurovereenkomst betreft ruim 17.000 m² logistieke en 1.000 m² kantoorruimte. Het object wordt geheel op maat ontwikkeld en in het vierde kwartaal van 2012 opgeleverd.

Forever Direct E.U. is verantwoordelijk voor de distributie naar 95 landen van de producten van het Amerikaanse Forever Living Products, producent van dranken, gezondheids- en schoonheidsproducten met aloë vera als hoofdbestanddeel. Dit Amerikaanse bedrijf, goed voor een omzet van 3,5 miljard dollar, is een voorbeeld van verticale integratie. Forever Living Products (www.foreverliving.com), beschikt over eigen plantages in de Dominicaanse Republiek, Mexico en Texas en over eigen fabrieken in Dallas en Phoenix. De distributie vindt plaats via 9,5 miljoen lokale distributeurs, die hoofdzakelijk vanuit huis opereren.

Forever Direct E.U. heeft een gedegen selectieproces doorlopen voorafgaand aan de aanhuur van het object. Met logistiek adviesbureau Groenewout is een gedetailleerd programma van eisen opgesteld, aan de hand waarvan CB Richard Ellis heeft geadviseerd over mogelijke locaties, projectontwikkelaars en koop- c.q. huurcontractvormen. De aan de NYSE genoteerde CB Richard Ellis Group (www.cbre.com) is de grootste dienstverlener op het gebied van vastgoed in de wereld. Voor Forever Direct bleek HVBM de optimale aanbieding te kunnen doen.

Forever Direct E.U. werd geadviseerd door Groenewout en CB Richard Ellis.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dries Castelein (Industrial and Logistics).