Amsterdam,
25
oktober
2021
|
16:05
Europe/Amsterdam

Nieuw kantoor voor Norton Rose Fulbright Amsterdam aan Zuidas

Media Contact: Irene Martini

Medio 2022 trekt het internationale advocatenkantoor in het gloednieuwe en duurzame 2Amsterdam aan de Zuidas. Het nieuwe kantoor wordt een flexibele werkplek voor de huidige medewerkers en moet daarnaast toptalent aantrekken om de groei ambitie van het advocatenkantoor te faciliteren.

 

Hoogwaardige nieuwbouw

2Amsterdam is een hoogwaardige mixed use herontwikkeling in het hart van de Amsterdamse Zuidas. De eerste toren is herontwikkeld tot een INNSIDE by Melia hotels met ca. 330 kamers en een spectaculaire skybar. De tweede toren bestaat volledig uit duurzaam gerenoveerde kantoorruimte van ca. 21.000 m². Norton Rose Fulbright zal de bovenste vier verdiepingen van het pand innemen, die uitkijken over de Zuidas en de Amsterdam binnenstad.

Daphne Broerse, managing partner Amsterdam bij Norton Rose Fulbright: “Ook al heeft het laatste jaar de mogelijkheden van thuiswerken getoond, het samenkomen op kantoor blijft essentieel voor opleiding, het creatieve proces en collegialiteit. Dit zijn de kenmerkende onderdelen van onze werkcultuur. Het nieuwe kantoor biedt de mogelijkheid om een omgeving te creëren voor de meest optimale work-life balance van onze collega’s, het biedt ruimte voor samenwerking en gefocussed werken en wij kunnen onze cliënten ontvangen op de manier zoals wij dat graag willen.”

 

Duurzaam vastgoed

Martijn Houwen, Head of Real Estate Markets Benelux van Commerz Real: “Wij zijn zeer verheugd met de komst van Norton Rose Fulbright naar onze herontwikkeling in het hart van de Zuidas”. In samenwerking met onze partner Provast is 2Amsterdam ontwikkeld met een focus op de duurzaamheidseisen van deze tijd met daarbij uitgebreide smart building techniek gecombineerd met een service en hospitality concept ter ontzorging van onze toekomstige huurders. Het is mooi te zien dat Norton Rose Fulbright de combinatie van de levendige kantorenplint met vergader- horeca- en sportfaciliteiten alsmede de tuin gecombineerd met de hotelvoorzieningen van het Innside by Melia hotel met de prachtige Cielo skybar aanspreekt en dit volledig in haar kantoorkernwaarden past.

Niels Hanssen, Associate Director A&T bij CBRE: “De keuze van Norton Rose Fulbright voor 2Amsterdam is een bevestiging van de aantrekkingskracht van een duurzaam gerenoveerd kantoorgebouw in het hart van de Amsterdam Zuidas én van het sterke post-COVID19 herstel van de Amsterdamse gebruikersmarkt. Er wordt op dit moment met meerdere serieus geïnteresseerde partijen gesproken over de resterende beschikbaarheid in 2Amsterdam. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat vele bedrijven op korte termijn het voorbeeld van Norton Rose Fulbright zullen volgen. Hiermee vinden de twee voormalige single tenant torens een nieuwe duurzame bestemming met meerdere aansprekende functies, faciliteiten en bedrijven. Zo wordt sterk bijgedragen aan de verdere doorontwikkeling van de Zuidas.”

 

Flexibele werkplek

De komende maanden zal het wereldwijd actieve advocatenkantoor, dat in 2022 haar 20 jarig jubileum viert, de inrichting van haar ruimten in het gebouw verder vormgeven. Alle medewerkers worden gevraagd om input voor het nieuwe kantoor, waarbij zij worden aangemoedigd proactief mee te denken over de opzet en inrichting, en waarbij de kantoorkernwaarden duurzaamheid, bereikbaarheid en innovatie voorop staan.

Norton Rose Fulbright werd geadviseerd door CBRE. CRI werd geadviseerd door 1530 Real Estate.

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2022). De organisatie heeft meer dan 115.000 medewerkers (exclusief Turner & Townsend medewerkers) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.